ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

• Ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να είναι ελεύθερος και στο κλουβί της φυλακής του.

• Ένα «όχι» που βγήκε από μια βαθιά πεποίθηση, είναι πολύ καλύτερο -και πιο μεγαλειώδες- από ένα «ναι» που ειπώθηκε για να ευχαριστήσει ή, χειρότερα, για να αποφύγει φασαρίες. (Μαχάτμα Γκάντι)

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΔΗ.Κ.ΚΙ.-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


     Το ΔΗ.Κ.ΚΙ. στην διευρυμένη γραμματεία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις 8.12.2008 (προεδρείο: Θεωνάς, Ρινάλντι, Μπανιάς), είχαμε δηλώσει ότι ξεκινάμε για ένα ΝΕΟ ΕΑΜ διότι η κατάρρευση των 2 αμερικανικών τραπεζών ήταν το σήμα έναρξης της «παγκόσμιας αναδιάρθρωσης». Πράγματι, μέσα σε περίπου 20 ημέρες, η ΕΛΒΑΛ π.χ., είχε απολύσει 500 από τους 2.500 εργαζομένους της.
      Μέχρι πριν το συνέδριο του ΣΥΝ, ουδείς από την γραμματεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έβαλε ένσταση για το ΝΕΟ ΕΑΜ, αλλά κάποιοι, μόνο του ΣΥΝ, για την «ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ» κάτι που μετά η πλειοψηφία του ΣΥΝ -έχουμε την αίσθηση- ότι χρησιμοποίησε.
     Από το 2008 λοιπόν, το ΔΗΚΚΙ, με όλα τα μέσα του, πανώ, κλπ κάνει πανελλαδική καμπάνια για το ΝΕΟ ΕΑΜ και την αντίσταση στις πολιτικές του ΕΥΡΩ και της ΟΝΕ. Θεωρούμε, ότι τώρα έφθασε η στιγμή, υπό αυτές τις συνθήκες κατοχής και φτώχιας στη χώρα μας, η προβολή των προηγούμενων θέσεων να μπει στο τελικό της στάδιο.
     Έχουμε εξηγήσει και μέσω του τύπου, ότι θέλουμε ένα ΝΕΟ ΕΑΜ ως τρόπου οργάνωσης του παλαιού, με συντεταγμένη ειρηνική αλλά ασυμβίβαστη αντίσταση στις αποφάσεις που επιβάλλονται στη χώρα μας, με κατά τόπους «λίστες αξιοπρεπών πολιτών», καλούμε να συνδράμουν όλα τα αριστερά κόμματα του εσωτερικού και του εξωτερικού και αν αυτό θέλει, να εξελιχθεί και σε πλειοψηφικό ρεύμα.
     Σκοπεύουμε, με ένα προγραμματικό κείμενο και ένα 2σέλιδο έντυπο να εκθέτουμε τα προβλήματα αυτής της ιδιότυπης, της ΝΕΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, οικονομικής, εδαφικής, πρώτων υλών, του εξαναγκασμού σε υποπαραγωγή, υπερδανεισμού και τοκογλυφίας, υπερεξοπλισμού, κλπ, να πηγαίνουμε επίσης πόρτα - πόρτα και να μαζεύουμε υπογραφές και στοιχεία επικοινωνίας.
     ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ πως αισθανθήκαμε άβολα που λίγο έλειψε να γκρεμιστεί η καμπάνια μας αφού χρησιμοποιήθηκε από την ηγεσία του ΣΥΝ αρνητικά το ΝΕΟ ΕΑΜ προκειμένου –κατά την άποψή μας- να δημιουργηθούν ισορροπίες με στελέχη του ΣΥΝ που είχαν ούτως ή άλλως προαποφασίσει να αποχωρήσουν, πράγμα το οποίο φάνηκε και από το μπλοκ των θέσεων που είχαν καταλάβει στο συνέδριο, ώστε όταν αποχωρήσουν να φανεί καθαρά το κενό.
      Οι αποχωρήσεις δεν είναι ευχάριστες, αλλά νομίζουμε, ότι τώρα, χωρίς τα φυγό-κέντρα βαρίδια, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα μπορέσει να απευθυνθεί στην κοινωνία από καθαρά Αριστερές θέσεις, να συνθέσει τις απαιτούμενες κινηματικές, κοινοβουλευτικές και επικοινωνιακές διαδικασίες και να αγκαλιάσει τους πολίτες, οι οποίοι έχουν μείνει μόνοι τους στην κρίση.
     Περιμένουμε σκέψεις και προτάσεις για την προώθηση της υπόθεσης αυτής που δεν έρχεται σε αντίθεση, αλλά μπορεί να συνεισφέρει στην υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ.



Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010




ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ - ΣΤΟ JETAIME RADIO 93,4 FM

ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ !!!


ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ –ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 15.00 – 17.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ– ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ– ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 211 4017367

e-mail : jetaimeradio@html.com ΚΑΙ ΣΤΟ INTERNET: www.e-radio.gr






Αναρτήθηκε από διεκΔΗΚΚΙση στις 3:19 π.μ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΝΗΟΠΟΜΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Το ΔΗΚΚΙ καταδικάζει την επίθεση του Ισραηλινού στρατού και τη χρήση ωμής βίας που προχώρησε εναντίον επιβατηγών πλοίων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Τέτοιου είδους ενέργειες κάθε άλλο παρά προωθούν την ειρήνευση στο χώρο της Μέσης Ανατολής.

Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει:

να αποσύρει άμεσα τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται σε κοινές ασκήσεις με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις

να παρέμβει ώστε να φτάσει με ασφάλεια η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

να παρέμβει για την άμεση απελευθέρωση των παρανόμως συλληφθέντων Ελλήνων και την επαρκή περίθαλψη των τραυματιών

Το συγκεκριμένο γεγονός έχει σημαντικές πολιτικές και γεωστρατηγικές προεκτάσεις που αφορούν τις Τουρκο-Ισραηλινές σχέσεις και τον έλεγχο της ανατολικής μεσογείου.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ









Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Να πάψει η φθηνή πολιτική δικαιολογία του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που οδηγεί σε παραγραφή! Να ισχύσει το Σύνταγμα: Να δικαστεί ο Μαντέλης για όσα εγκλήματα έκανε ως πολίτης σε βάρος του λαού και της χώρας. Μόνο έτσι θα εξαναγκασθεί να «κελαηδήσει» και να δείξει τους πολιτικά και νομικά υπευθύνους που καρπώθηκαν το 99,3% από τα 200 εκ. ΕΥΡΩ της SIEMENS!


Να τιμωρηθούν εδώ και τώρα οι υπεύθυνοι μαζί και με όσους στις 23 Απριλίου υπέγραψαν το μνημόνιο με την τρόικα (Δ.Ν.Τ. - Ε.Κ.Τ. - Ε. Ένωση) στήνοντας τη μεγάλη ταξική κλοπή και τη ληστεία του αιώνα σε βάρος της χώρας μέχρι το 2.020


ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ - ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ Ο.Ν.Ε. ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΔΩ! ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΑΜ!
Δολοφονική τρομοκρατική επίθεση των δυνάμεων του Ισραηλινου στρατού

Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα", 12:50 μμ.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαίου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας (6 πλοία με 700 περίπου επιβάτες μεταξύ των οποίων βουλυτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφοι κτλ από 40 περίπου χώρες), κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.

Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν ο ανεπιβεβαίωτος μέχρι στιγμής αριθμός νεκρών και τραυματιών, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi- Marmara.

Τελευταίες πληροφορίες από διεθνή μέσα αναφέρουν νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Επίσης Ελλάδα, Τουρκία, Σουηδία, Ισπανία, Αγγλία, Ιορδανία καταδίκασαν επισήμως το γεγονός και κάλεσαν τους Ισραηλινούς πρέσβεις σε άμεση εξήγηση.
 
http://digitalship.shiptogaza.gr/

βίντεο από την επίθεση στο καράβι MAVI MARMARA