ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

• Ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να είναι ελεύθερος και στο κλουβί της φυλακής του.

• Ένα «όχι» που βγήκε από μια βαθιά πεποίθηση, είναι πολύ καλύτερο -και πιο μεγαλειώδες- από ένα «ναι» που ειπώθηκε για να ευχαριστήσει ή, χειρότερα, για να αποφύγει φασαρίες. (Μαχάτμα Γκάντι)

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ

Το ΔΗΚΚΙ καταδικάζει την εν ψυχρώ δολοφονία του μάχιμου δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Αλήθεια τι έχει να μας πει ο Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τέτοιου είδους μαφιόζικων επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας εναντίον δημοσιογράφων, πολιτών;
Θα διερευνηθεί άραγε η υπόθεση;
Θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι;

Εύλογα αναρωτιέται ο καθένας, ποια είναι η προστασία του πολίτη όταν δολοφονούνται δημοσιογράφοι εν ψυχρώ; Ποια είναι η δημοκρατία σήμερα στην Ελλάδα κύριοι της Κυβέρνησης;
Σήμερα, δολοφόνησαν έναν δημοσιογράφο, χτες έφτασε βόμβα στο γραφείο του Υπουργού και σκοτώθηκε άλλος ένας άνθρωπος, προχτές είχαμε αθώα θύματα στην τράπεζα Marfin κατά την μεγαλειώδη πορεία του Εργατικού Κινήματος. Τις απαντήσεις όμως για το ποιών συμφέροντα εξυπηρετούν όλα αυτά, ο ελληνικός λαός ακόμα τις αναζητάει!


Ποιοι άραγε ωφελούνται από τέτοιου είδους ενέργειες;


Ποιοι προσπαθούν να φιμώσουν τις «διαφορετικές» φωνές και να τρομοκρατηθούν οι υπόλοιποι;


Θεωρούμε, ότι είναι άμεση υποχρέωση της Κυβέρνησης και της ΕΣΗΕΑ να δοθούν στη δημοσιότητα το βίντεο και οι φωτογραφίες της διαφθοράς που είχαν από χτες προαναγγελθεί.
Πρέπει άμεσα να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, όπως και όλες οι προηγούμενες για τις οποίες δεν έχουν δοθεί ακόμα απαντήσεις και να αποκαλυφθούν τόσο οι στυγεροί δολοφόνοι όσο και οι ηθικοί αυτουργοί.


Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου δημοσιογράφου.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Αίσχος με το επίδομα αδείας των συνταξιούχων



Το επίδομα αδείας, που το έστελναν στους συνταξιούχους μέχρι 1ης Ιουλίου, δεν το έστειλαν ακόμα. Είναι ΝΤΡΟΠΗ που το καθυστερούν και θα είναι ακόμα μεγαλύτερη ντροπή αν τους το μειώσουν αναδρομικά, με το νόμο της 8ης Ιουλίου.



Για τους συνταξιούχους, αυτό το επίδομα, καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε φάρμακα.



Αν με αυτό τον τρόπο ρίχνουν τους συνταξιούχους στον Καιάδα, να τους το πουν και να μας το πουν.



Τον φρικιαστικό νόμο που πετσοκόβει τις συντάξεις, επίσης κλέβει τους παρ΄ ολίγον συνταξιούχους (βαρέα, 35-ετία, 37-ετία) βάζοντάς τους για 6 ή 8 χρόνια στην ανεργία ή σε επιπλέον δουλεία, δεν τον αντέχουμε και δεν θα περάσει.



Έχει καταγγελθεί στην συνείδηση των πολιτών.



ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ