ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

• Ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να είναι ελεύθερος και στο κλουβί της φυλακής του.

• Ένα «όχι» που βγήκε από μια βαθιά πεποίθηση, είναι πολύ καλύτερο -και πιο μεγαλειώδες- από ένα «ναι» που ειπώθηκε για να ευχαριστήσει ή, χειρότερα, για να αποφύγει φασαρίες. (Μαχάτμα Γκάντι)

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010


BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ (ΤΖΕΝΗΣ) ΒΑΜΒΑΚΑ

    Η Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956 και μεγάλωσε στη Νίκαια. Σπούδασε Ψυχολογία και Κοινωνικές Επιστήμες στην Αγγλία στο ST. GILES COLLEGE και πήρε το πτυχίο της το 1979. Έχει κάνει έρευνες και ειδικεύεται στην Παιδοψυχολογία. Από το 2004 μέχρι το 2007 έγραφε στην τοπική εφημερίδα του Πειραιά «Εν Πειραιεί» την παιδική στήλη «Αλήθεια…Γνωρίζετε το Παιδί σας;…». Διατελεί από το 2004 μέχρι τώρα Γεν. Γραμματέας της Εταιρίας Τεχνών Επιστήμης & Πολιτισμού Κερατσινίου, που με την προσωπική της προσπάθεια και την συμβολή της, η ΕΤΕΠΚ ιδρύει το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο (ΕΛΠ) στο Κερατσίνι.

   Το 2006 ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στη Νίκαια σε κοινό ψηφοδέλτιο Δημοκρατικής Ενότητας – ΔΗΚΚΙ. Το 2007 ήταν υποψήφια Βουλευτής της Β΄ Πειραιά στο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΚΚΙ παίρνοντας την τρίτη θέση. Το 2009 είναι πάλι υποψήφια Βουλευτής Β΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΚΚΙ.

    Είναι μέλος του Δ.Σ. μέχρι το 2010 του Πνευματικού Κέντρου Νίκαιας και των Παιδικών Σταθμών πρώην ΙΒΣΑ και ΠΙΚΠΑ. Παρακολουθεί εθελοντικά τα παιδιά που έχουν πρόβλημα με μαθησιακές δυσκολίες στους Παιδικούς σταθμούς. Μέσα από την επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τα άλλα μέλη της επιτροπής, αγωνίζεται για μια δωρεάν και με ποιότητα στην εκπαίδευση, Παιδεία.

    Αγωνίζεται για να δημιουργηθούν τμήματα ειδικής αγωγής μέσα στα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές. Διδάσκει μαζί με άλλους εθελοντές εκπαιδευτικούς στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά την ελληνική γλώσσα.

   Κυκλοφορεί κάθε 15/ήμερο το έντυπο «διεκΔΗΚΚΙση» με πολιτικά – κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.

    Έχει την παραγωγή της εκπομπής «Κοινωνικές Τομές» στο «JE T’ AIME RADIO 93,4 FM» στον Πειραιά με πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα.