ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

• Ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να είναι ελεύθερος και στο κλουβί της φυλακής του.

• Ένα «όχι» που βγήκε από μια βαθιά πεποίθηση, είναι πολύ καλύτερο -και πιο μεγαλειώδες- από ένα «ναι» που ειπώθηκε για να ευχαριστήσει ή, χειρότερα, για να αποφύγει φασαρίες. (Μαχάτμα Γκάντι)

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΚΤΗ»



Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα συζήτησης, τις προτάσεις για τον σχεδιασμό δημιουργίας Πολιτιστικής Ακτής από τον Ο.Λ.Π. Α.Ε. στο παραλιακό μέτωπο της Δραπετσώνας.
Η όλη συζήτηση έλαβε χώρα στο πρώην Δημαρχείο της Δραπετσώνας, μιας και το συγκεκριμένο θέμα την αφορά άμεσα.
Στην συζήτηση παρευρέθησαν, ο αρχιτέκτονας κ. Αραχωβίτης, σύμβουλος του ΟΛΠ και υπεύθυνος ανάπτυξης του έργου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης, υπεύθυνος εποπτείας θεμάτων ΕΣΠΑ και καινοτομίας καθώς και ο βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου – Δραπετσώνας ήταν η συμμετοχή των κοινωνικών φορέων της πόλης στην συζήτηση, πράγμα το οποίο επεδίωξε από την πρώτη στιγμή.
Η θέση που κυριάρχησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν θετική για τα σχέδια του ΟΛΠ που αφορούν αποκλειστικά την Πολιτιστική Ακτή, ενώ για την επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων, τονίστηκε για άλλη μια φορά, η άρνηση σε οποιοδήποτε σχέδιο περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής.
Η φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής είναι τα Λιπάσματα να ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ στο νέο Δήμο, ώστε η ανάπλαση του χώρου να είναι φιλική προς το περιβάλλον, να υπάρχει πρόσβαση των πολιτών στην θάλασσα τους, χωρίς οικοδομικές παρεμβάσεις, αλλά αντίθετα οι όποιες παρεμβάσεις να σέβονται και να τονίζουν την ιστορικότητα και τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης περιοχής.
«Επιθυμούμε η ανάπλαση του παρακείμενου χώρου των Λιπασμάτων να γίνει με γνώμονα τις ίδιες αρχές, χωρίς κανένα οικοδομικό βιασμό του χώρου, αλλά με γνώμονα μια ΤΜΗΜΑΤΟΣΥΝΘΕΤΙΚΗ λογική που θα προσεγγίζει, ως ενιαίο σύνολο την παραλιακή ζώνη του Δήμου. Απαιτούμε το σεβασμό της ζωής των 300.000 κατοίκων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και όχι την μετατροπή του παραλιακού μετώπου που ανασαίνει η πόλη μας σε επιβαρυμένη παραλιμένια περιοχή», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής και συνέχισε:
«Στόχος μας η συμμετοχή όλων των κοινωνικών φορέων στην δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής, που θα μελετήσει και θα εισηγηθεί το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει αποφάσεις με την μεγαλύτερη δυνατή γνώση του θέματος, αλλά και ευρύτερων θετικών αποφάσεων.
Γίνεται σαφές ότι επιθυμούμε την συμμετοχή όλων των κοινωνικών δυνάμεων της πόλης (ωστόσο η Λαϊκή Συσπείρωση, δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει) χωρίς απαγορεύσεις και τεχνιτούς αποκλεισμούς.
Θα μπορούσαμε να δώσουμε λύση, στα στενά πλαίσια της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ωστόσο μια τέτοια «κίνηση» πολιτικής συναίνεσης απέχει παρασάγγας από την λογική των διάφανων διαδικασιών που ακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής θα γίνονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και με αναλυτικό πλαίσιο συζητήσεων. Η επιτροπή θα μελετήσει και την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου, μαζί με το θέμα του ΟΛΠ, κι αυτό γιατί υπάρχουν ανοικτά θέματα σχετικά με την ανάπλαση και ενδεχομένως και τη ΔΕΗ.»
Και κατέληξε:
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της πόλης μας. Το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης από κανέναν, η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή το έχει αποδείξει και το αποδεικνύει καθημερινά».
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανασιάδης, δήλωσε ότι εάν υπάρχουν έτοιμες μελέτες (προϊόν επεξεργασίας των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών), στις οποίες υπάρχει συναίνεση, η Περιφέρεια είναι έτοιμη να τις προωθήσει και να τις εντάξει, πολύ σύντομα στο Ε.Σ.Π.Α.
Ο σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Αραχωβίτης από την άλλη, δέχεται σωρεία ερωτήσεων και προβληματισμών από τους φορείς της πόλης, προσπαθώντας να απαντήσει σε πολλά αμιγώς τεχνικά θέματα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναρωτήθηκε γιατί στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραβρέθηκε ο κ. Ανωμερίτης, ως ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος για τα αμιγή πολιτικά ζητήματα, που προκύπτουν.
Στην συνέχεια με εύστοχο τρόπο εξέφρασε τις ανησυχίες του, μήπως η Πολιτιστική Ακτή είναι το τυρί στη φάκα, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων.


Το Γραφείο Τύπου
Κερατσίνι, 21/1/2011
Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας











ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
ΣΤΟ JETAIME RADIO 93 , 4 - TV



ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 211 7201861 –
KIN. 694 7453745-693 9352080 
Email: jetaimeradio@hotmail.com
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ !!!
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ SPOTS – ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ SPOTS
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ INTERNET ΚΑΙ ΣΤΑ FM
ΜΕ ΕΚΦΩΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ
ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ
KAI TA ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΑΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ! ! !

































Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

        NMC PRODUCTION
          ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
              ΤΖΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
ΒΟΛΟΥ 34-Τ.Κ. 185 42 - Π. ΚΟΚΚΙΝΙΑ
  ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 693 9352080
          nmcvamvaka@yahoo.gr






ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα των εργασιών μας, επάνω σε αντικείμενα που σίγουρα αφορούν τις διαδικασίες και τις εργασίες των πολιτιστικών και πολιτικών Συλλόγων - Φορέων σας με:

Ηχογράφηση συνεδριάσεων – διαλέξεων - εκδηλώσεων - συμβουλίων

Δακτυλογράφηση πρακτικών (που υπάρχουν σε χειρόγραφα, ή ηχητική μορφή)

Απομαγνητοφώνηση διαλέξεων, συνεδρίων και συμβουλίων που υπάρχουν σε μορφή cd, dvd ή μικρής δημοσιογραφικής κασέτας σε μετατροπή πρακτικών

Δημιουργία προσκλήσεων και εντύπων εκδηλώσεων

Κείμενα για ραδιοφωνικά spots και εύρεση εκφωνητών, όπως και συνεντεύξεις σε ραδιόφωνο -internet TV του Πειραιά
Όλες αυτές οι υπηρεσίες μας, σας παρέχονται σε προσιτές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας στο κιν. 693 9352080-email nmcvamvaka@yahoo.gr


Με εκτίμηση

 

Τζένη Βαμβακά

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 11ος ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ


Προκηρύσσεται και για φέτος Διαγωνισμός (ποίηση, διήγημα, θεατρικό, οδοιπορικό, δοκίμιο, παραμύθι).
Οι όροι διαγωνισμού είναι οι εξής:
1) Το θέμα είναι ελεύθερο
2) Τα ποιήματα να είναι έως δύο
3) Το διήγημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 15 σελίδες σε διπλό διάστημα, καθώς και το θεατρικό, οδοιπορικό, δοκίμιο, παραμύθι.
4) Τα έργα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα
5) Η υποβολή τους θα γίνει σε πέντε αντίγραφα, τα οποία θα φέρουν υποχρεωτικά μόνο το ψευδώνυμο, όπως και ο φάκελος αποστολής τους.
Μέσα στο φάκελο θα πρέπει να υπάρχει άλλος σφραγισμένος φάκελος, με τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλικία, επάγγελμα), ενώ στην εξωτερική όψη και αυτού του φακέλου θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο.
6) Η προθεσμία υποβολής των έργων λήγει την 1η Μαρτίου 2011.
7) Τα έργα θα κριθούν από επιτροπή ανθρώπων του Πνεύματος και της Τέχνης.

Τα έργα θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στην εξής διεύθυνση:

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

POST RESTANTE 18702 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ2

Ταχυδρομικό Κατάστημα Γρηγ. Λαμπράκη 187 57

Τηλ. 210 43.15.211 – 693 9352080





Στη φωτό: Ο νέος Δήμαρχος του Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής με τα μέλη της ΕΤΕΠΚ μετά την εκδήλωση για τον Χρήστο Αδαμόπουλο. Του ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ  ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ

Ο Χρίστος Αδαμόπουλος θα είναι πάντα χαραγμένος στην καρδιά μας. Για όσους από μας τον έζησαν, πραγματικά, δυστυχώς η έλλειψη του είναι μεγάλη και δεν αναπληρώνεται.

Βρεθήκαμε λοιπόν όλοι οι φίλοι του και οι συνεργάτες του στις 29 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη Κερατσινίου για να τιμήσουμε την προσωπικότητα του και το έργο του σε μια εκδήλωση φόρου τιμής που οργάνωσε η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ.

Πολλοί επίσημοι ήταν παρόντες σε αυτή την εκδήλωση, αλλά και πλήθος φίλων του – λογοτέχνες και φιλόσοφοι - που μίλησαν για εκείνον που έφυγε ξαφνικά και πρόωρα.

Μέσα από τις θύμισες και τη λύπη ξεπετιόνται κάποιοι στίχοι:


Ένα Σύννεφο τριγυρνάει στον Ουρανό

Ακούγονται άριες από φωνές Οδύνης

Πέφτουν σταγόνες, σαν δάκρυα λύπης

Για ένα ταξίδι που δεν έχει Γυρισμό


Εμείς με τις σταγόνες στο πρόσωπό μας

Νοιώθουμε την αύρα σου, πολύ κοντά

Να μας χαϊδεύει, τραγουδώντας μελωδικά,

Σε μια γλώσσα, που δεν χάνει το ρυθμό μας

 
Να ξέρεις αυτή η Γλώσσα δε θα χαθεί

Θα ζει μέσα από εύηχα τραγούδια

Που στης καρδιάς σου τα λουλούδια

Θα ξαποσταίνει χωρίς να μαραθεί!

 
Τζένη Βαμβακά

(Ωδή για το Χρίστο)






Σημεία των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

 Φίλοι και φίλες μου
 Θα αναφερθώ σε αυτό το άρθρο σε ορισμένα αρνητικά σημεία της περιβόητηςμεταρρύθμισης που λέγεται ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, που ακούμε και βλέπουμετώρα τελευταία συνέχεια από τα ΜΜΕ. Για να δούμε ορισμένα δήθεν«θετικά» σημεία. Ο Νόμος 3852 που καθιέρωσε τη διοικητική μεταρρύθμιση πρώτα απ’ όλα για τους δύο βαθμούς της αυτοδιοίκησης εξουδετέρωσε το δεύτερο βαθμό.
  Ακούμε ψευδή λόγια αλλά και διαβάζουμε στις εφημερίδες ότι   οι περιφερειάρχες είναι 13 μικροί υπουργοί αλλά βέβαια οι εφημερίδες δεν  αναφέρονται στο άρθρο 6 του 3852 που λέει ότι όλη η χώρα χωρίζεται σε επτά αποκεντρωμένες διοικήσεις που έχουν επικεφαλής τους διορισμένο Γ. Γραμματέα, ο οποίος ελέγχει και τους 13 περιφερειάρχες στην ουσία και τα 13 περιφερειακά συμβούλια, γιατί είδαν ότι αυτές είναι αποκλειδωμένες διοικήσεις και είναι ο παλιός διορισμένος περιφερειάρχης και ακριβώς αυτή η βάση των 101 έχουν λέει αποφασιστικές αρμοδιότητες. Ενώ στα περισσότερα άρθρα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ μιλάει για τους περιφερειάρχες πως έχουν συμβολικές ή συμβουλευτικές αρμοδιότητες.
    Δηλαδή είναι συγκεκριμένα ότι οι Γ. Γραμματείς, που είναι επικεφαλής των επτά αποκεντρωμένων διοικήσεων, που είναι διορισμένοι υπάλληλοι της κάθε κυβέρνησης και φυσικά υπάρχουν και τώρα, αυτοί έχουν όλες τις αρμοδιότητες. Επίσης έχει συμβεί το πρωτοφανές και αποκρύπτεται, αλλά θα φανεί στις συζητήσεις που γίνονται και στον προεκλογικό αγώνα ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2011 οι περιφερειάρχες δε θα έχουν καμία αρμοδιότητα θα είναι πλήρως αργόμισθοι γιατί μέχρι να λειτουργήσει ο θεσμός, τις αρμοδιότητες τους θα τις έχουν οι Γ. Γραμματείς.
   Δηλαδή αν ληφθεί υπ΄ όψη ότι οι εκλογές γίνονται από 1 Ιανουαρίου που θα αρχίσει η θητεία -ανεξάρτητα από το χρόνο των εκλογών - που θα καταργηθούν οι Νομαρχίες μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2014 για τριάμισι χρόνια που θα συμπέσουν οι επόμενες με την πενταετία των ευρωεκλογών, ήδη για τους έξι μήνες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να μη δώσει καμία αρμοδιότητα στους περιφερειάρχες γιατί σου λέει από τώρα, θα δούμε ποιος από τους περιφερειάρχες θα εκλεγεί, σε ποιο κόμμα θα είναι και μετά θα δω αν θα παρατείνω την απαγόρευση.
    Αυτό είναι φοβερό, το είδα γραμμένο υπάρχει υπουργική απόφαση, με την κάλυψη ότι για να λειτουργήσει ο θεσμός και μέχρι να προετοιμαστεί καλά, τις αρμοδιότητες τις έχουν οι Γ. Γραμματείς οι σήμερα διορισμένοι περιφερειάρχες.
    Αυτό επομένως θα χτυπηθεί και θα ειπωθεί κατά κόρον στον προεκλογικό αγώνα.
    Δεύτερο στοιχείο είναι ότι η μερική διάταξη του 3852 του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ οι περισσότερες αρμοδιότητες των πρώην Νομαρχιών πηγαίνουν στους Δήμους. Επομένως οι Νομαρχίες έχουν λιγότερες από τις μισές αρμοδιότητες, αυτό σαφώς πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι, ότι  δεν ισχύει πως οι περιφέρειες θα είναι μικρά υπουργεία.
   Και το πιο σημαντικό επίσης είναι, ότι κανείς δε μιλάει για το πρωτοφανές εκλογικό σύστημα που ισχύει εδώ και χρόνια, που δίνει στον πρώτο συνδυασμό και με μία ψήφο - αν πλειοψηφήσει -   παραπάνω να έχει τα 3/5 των εδρών. Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε γιατί υπάρχει ένα ψευδοδίλλημα αν πρέπει να υπάρχει το 50+1 ή το 42+1 ενώ το βασικό είναι ότι τα 3/5 των εδρών του κάθε περιφερειακού, του κάθε δημοτικού συμβουλίου πηγαίνουν στον πρώτο συνδυασμό και τα 2/5 μοιράζονται αναλογικά στους υπόλοιπους συνδυασμούς.
   Ένα σημαντικό σημείο επίσης που είναι τελείως αρνητικό, είναι ότι ο Νόμος 3852 που κατοχυρώνει τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ έχει κυριολεκτικά  αφανίσει τις αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες με ένα «πονηρό» σύστημα. Λέει δηλαδή ότι με προεδρικά διατάγματα προστατεύονται - όπως και στο παρελθόν - οι αρμοδιότητες των Δήμων και των Νομαρχιών που σημαίνει ότι όποια αρμοδιότητα δεν τη θέλει το κράτος, επειδή είναι «δυσάρεστη», την πετάει σε έναν από τους δύο βαθμούς και όποια αρμοδιότητα ενδιαφέρει το κράτος, την κρατάει στους Γ. Γραμματείς περιφερειών, δηλαδή στις περιφέρειες.
    Επομένως με αυτή τη λογική δεν υπάρχει σύμφωνη αυτοδιοικητική αρμοδιότητα αυτό στηρίζεται σε μια «πονηρή» διάταξη μεταρρύθμισης  του Συντάγματος του 2001 που ο τότε Βενιζέλος και Παυλόπουλος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προσέθεσαν στο Σύνταγμα ότι το κράτος παραχωρεί αρμοδιότητες με τους αντίστοιχους πόρους στην αυτοδιοίκηση.
   Η ουσία είναι όμως, ότι στην παραχωρημένη από το κράτος αρμοδιότητα που όλοι οι νομικοί γνωρίζουν, έχει χαθεί η εξουσία απόφασης της αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών και απλά η συγκεκριμένη αρμοδιότητα υφίσταται ιεραρχικό έλεγχο, δηλαδή λειτουργεί η αυτοδιοίκηση με το εντέλεσται, με τη διαταγή του Γ. Γραμματέα.
   Αυτό δυστυχώς χρησιμοποιήθηκε στον προηγούμενο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ και θα χρησιμοποιηθεί φυσικά και στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
  Ότι αρμοδιότητα δεν αρέσει στην κεντρική εξουσία, τη δίνει στην αυτοδιοίκηση η οποία υποχρεούται να την διεκπεραιώσει. Και φυσικά έγιναν και άλλες τραγικότητες όπως η μεταφορές μαθητών από τις αρμοδιότητες της Παιδείας στις Νομαρχίες. Η Νομαρχία άρχισε να αγωνίζεται να  μεταφέρει κυρίως ΑΜΕΑ  παιδιά αλλά τελικά το κράτος δεν έδινε χρήματα, με αποτέλεσμα η Νομαρχία να πληρώνει με τα χρήματα που ήταν για αυτοδιοικητικές λειτουργίες – να φτιάξει δρόμους και άλλα έργα στους Δήμους – για να μεταφέρει παιδιά, ώστε να τα ξεφορτωθεί το Υπουργείο Παιδείας και να μην έχει χρήματα για τις δικές της αρμοδιότητες. Αυτό γίνεται στη συνέχεια και στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ μεταφέροντας με προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις, ότι αρμοδιότητα θέλει.
   Μια σωστή αυτοδιοίκηση, πρέπει να έχει πρώτα τις δικές της αρμοδιότητες με κεντρικούς αυτοτελείς πόρους και δεύτερον τις κρατικές αν υπάρχουν πόροι. Οι πόροι αυτοί πως θα βρεθούν όταν είναι υποθηκευμένος όλος ο νόμος του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στο Μνημόνιο που λέει ρητά στο Πρωτόκολλο κάθε χρόνο 500 εκατ. Ευρώ παραχωρούνται από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την αυτοδιοίκηση στην κεντρική εξουσία; Δηλαδή κάθε χρόνο 500 εκατ. Ευρώ λιγότερα, θα εισπράττει η Αυτοδιοίκηση. 
   Είναι γεγονός ότι εδώ και χρόνια η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που με τη συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων εξουδετέρωσε το δημοψήφισμα από την Αυτοδιοίκηση.
    Με το Νόμο 1850 η Ελλάδα αυτοεξαιρέθηκε από τον ευρωπαϊκό χάρτη Τοπικής Αυτονομίας και αυτό το έκανε σκόπιμα, ώστε όταν έρχονται οι διάφοροι Καποδίστριες και Καλλικράτες να μη μπορεί να διαπιστωθεί ότι αυτοί οι νόμοι είναι αντισυνταγματικοί και ενάντια στη σύμβαση του Διεθνούς Δικαίου.
   Υπάρχει μια σύμβαση του Διεθνούς Δικαίου που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και λέει «για τη συνένωση ή το διαχωρισμό των Δήμων και των Κοινοτήτων πρέπει να ερωτάται ο λαός ή δυνατόν με δημοψήφισμα» ακριβώς αυτή τη φράση έχει. Αυτό το λέει το άρθρο 5 του ευρωπαϊκού χάρτη της τοπικής αυτονομίας, οι εθνικές κυβερνήσεις όμως που είχαν στο μυαλό τους προτού γίνει ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ να εξουδετερώσουν το δημοψήφισμα και να κάνουν ότι θέλουν με τις συνενώσεις των Δήμων – Κοινοτήτων δηλ. που μας συμφέρει να πάρουμε το δήμο, που βγαίνουμε κλπ. αφαίρεσαν αυτή τη διάταξη και υπάρχει ο νόμος 1850 που λέει «η Ελλάδα κυρώνει τον ευρωπαϊκό χάρτη τοπικής αυτονομίας επιφυλάσσεται όμως – επιφυλάσσεται εδώ και 20 χρόνια -  να ακυρώσει το άρθρο 5 και 9 και κυρίως το 5 για τη συνένωση των δήμων (να ερωτώνται οι κάτοικοι με δημοψήφισμα) σου λέει αν πάρω δημοψήφισμα από το λαό, κάηκα δε θα μπορώ να κάνω τετραγωνάκια για να ενώσω τον ένα δήμο με τον άλλο. Αυτή η απαγόρευση ισχύει και έτσι η αυτοδιοίκηση είναι υποταγμένη στην κεντρική κυβέρνηση, που ανακατώνει, συνενώνει, διαχωρίζει δήμους κατά το δοκούν, χωρίς να ρωτάει τους δημότες, και αυτό ενδιαφέρει φυσικά όλους εμάς τους πολίτες αυτής της χώρας που φυσικά, δεν γνωρίζουμε το τι δικαιώματα έχουμε χάσει με όλα αυτά τα «μαγειρέματα», πίσω από την πλάτη μας.

                                                                        ΓΡΑΦΕΙ:  Η ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ) ΒΑΜΒΑΚΑ
                                                                       Π. ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
                                                                       Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ  ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΚΚΙ

                                                                     www.diekdikkisi.blogspot.com                       
                                                                   nmcvamvaka@yahoo.gr