ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

• Ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να είναι ελεύθερος και στο κλουβί της φυλακής του.

• Ένα «όχι» που βγήκε από μια βαθιά πεποίθηση, είναι πολύ καλύτερο -και πιο μεγαλειώδες- από ένα «ναι» που ειπώθηκε για να ευχαριστήσει ή, χειρότερα, για να αποφύγει φασαρίες. (Μαχάτμα Γκάντι)

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΟΔΥΝΗΣ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ 44-ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

    Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η κηδεία του 44χρονου άνδρα που δολοφονήθηκε από αγνώστους τα ξημερώματα της Τρίτης στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Ηπείρου.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο νεκροταφείο Ζωγράφου, ενώ σε επιφυλακή βρισκόταν περιμετρικά του κοιμητηρίου ισχυρή αστυνομική δύναμη.
    Στην εξόδιο ακολουθία διαβάστηκε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου. Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Η σκέψη μου, αυτή την ώρα, είναι στην τραγική σύζυγο και τα παιδιά του, ο οποίος έπεσε θύμα της ανευθυνότητας της κοινωνίας μας».
   Είπε ακόμη ότι στη θέση του 44χρονου θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε άνθρωπος. «Άφησε σε εμάς ιερό χρέος να αγωνιστούμε και να παλέψουμε, ώστε τα δύο του παιδιά να μεγαλώσουν σ’ έναν καλύτερο κόσμο. Σ’ έναν κόσμο που δεν θα σκοτώνει τόσο άδικα», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος, στο μήνυμά του.
    Η δολοφονία του άτυχου άνδρα, την ώρα που ετοιμαζόταν να μεταφέρει την σύζυγό του σε μαιευτήριο για να γεννήσει το δεύτερο παιδί τους, πυροδότησε βίαια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Κάτοικοι, αλλά και ακροδεξιοί εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον μεταναστών ζητώντας να φύγουν από τη χώρα και να συλληφθούν οι δράστες της δολοφονίας του 44χρονου.
   Οι έρευνες για τους δράστες συνεχίζονται. Τα πρόσωπά τους φέρεται να έχουν καταγραφεί σε δύο κάμερες ασφαλείας.
  Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να παρουσιάσει δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση της καρδιάς της πόλης, την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.
   Τις δικές του προτάσεις ετοιμάζει και ο δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης, εν είδει συνεισφοράς του δήμου με συγκεκριμένα μέτρα στο συνολικό πλαίσιο πολιτικών πρωτοβουλιών και δράσεων από συναρμόδια Υπουργεία και φορείς.

Από : http://www.iskra.gr/









Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ ΣΤΟ JETAIME RADIO 93,4 ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 09.00 ΜΕ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΖΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ