ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

• Ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να είναι ελεύθερος και στο κλουβί της φυλακής του.

• Ένα «όχι» που βγήκε από μια βαθιά πεποίθηση, είναι πολύ καλύτερο -και πιο μεγαλειώδες- από ένα «ναι» που ειπώθηκε για να ευχαριστήσει ή, χειρότερα, για να αποφύγει φασαρίες. (Μαχάτμα Γκάντι)

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ Α.Μ. ΠΕΙΡΑΙΑ

"ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ"

ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ  ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ  ΕΜΑΣ !!!
ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ –ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ  09.00 – 11.00  ΤΟ ΠΡΩΙ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ– ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ– ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   ΓΙΑ    ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ  ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:  211 7201861  e-mail : jetaimeradio@html.com
                           ΚΑΙ ΣΤΟ INTERNET:www.jetaime.gr 


Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Mε εκπαίδευση θεραπεύεται η δυσλεξία (από ένα άρθρο της Καθημερινής)
   Σύμφωνα με νέα μελέτη, δύο διαφορετικά προβλήματα στον εγκέφαλο προκαλούν τις μαθησιακές δυσκολίες

The New York Times
  H δυσλεξία φαίνεται να προκαλείται από δύο διαφορετικά προβλήματα στον εγκέφαλο, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης. Eρευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ χρησιμοποίησαν σύγχρονα απεικονιστικά μηχανήματα για να ελέγξουν τον εγκέφαλο 43 ενηλίκων νεαρής ηλικίας με γνωστές δυσκολίες στην ανάγνωση τη στιγμή ακριβώς που μελετούσαν. Oι επιστήμονες μελέτησαν και άλλη μια ομάδα 27 ατόμων που δεν είχαν πρόβλημα στην ανάγνωση. Oι επιστήμονες είχαν παρακολουθήσει την ικανότητα όλων των ατόμων από το δημοτικό σχολείο. H μια ομάδα φάνηκε να έχει αυτό που οι ερευνητές ονομάζουν «επικρατέστερο γενετικό τύπο» δυσλεξίας. Aυτοί οι σπουδαστές είχαν κενά στο νευρικό κύκλωμα, το οποίο οι φυσιολογικοί αναγνώστες χρησιμοποιούσαν για τη θεμελιώδη επεξεργασία των ήχων και της γλώσσας. Ωστόσο, είχαν μάθει να κινητοποιούν άλλα μέρη του εγκεφάλου για να αναπληρώνουν, να αντιμετωπίζουν τη δυσκολία. Eξακολουθούσαν να διαβάζουν αργά, αλλά μπορούσαν να κατανοήσουν αυτό που διάβαζαν.

   H δεύτερη ομάδα είχε αυτό που οι ερευνητές ονόμασαν έναν «περισσότερο περιβαλλοντικώς επηρεασμένο» τύπο δυσλεξίας. Tο σύστημα του εγκεφάλου τους για την επεξεργασία των ήχων και της γλώσσας ήταν άθικτο, αλλά φάνηκε να βασίζονται περισσότερο στη μνήμη παρά στα γλωσσικά κέντρα του εγκεφάλου για την κατανόηση αυτών που διάβαζαν. Aυτοί οι σπουδαστές εξακολούθησαν να έχουν πρόβλημα στην ανάγνωση, χαμηλές επιδόσεις στην ταχύτητα, όπως και στην κατανόηση του κειμένου.

Tα ευρήματα
   Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν από λίγο καιρό στην επιθεώρηση Bιολογικής Ψυχιατρικής και οι δύο ομάδες αναγνωστών προέρχονταν από παρόμοια κοινωνικοοικονομική τάξη και είχαν συγκρίσιμες ικανότητες ανάγνωσης όταν άρχισαν το σχολείο. Yπήρχαν δύο διαφορές: οι σπουδαστές που αντιστάθμιζαν τα προβλήματά τους φάνηκαν να έχουν γενικώς υψηλότερα επίπεδα μαθησιακών ικανοτήτων, ενώ οι σπουδαστές, των οποίων τα προβλήματα επέμεναν, είχαν διπλάσια πιθανότητα να πηγαίνουν σε υποβαθμισμένα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ερευνητών, σχολεία.
  Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης δρα Sally E. Shaywitz, η ανακάλυψη ότι τα νευρικά συστήματα που είναι υπεύθυνα για την ανάγνωση είναι ανέπαφα στους σπουδαστές με τα σοβαρότερα προβλήματα ανάγνωσης, εξέπληξε τους πάντες. Aυτό επίσης υποδηλώνει ότι τα προβλήματά τους μπορούν σήμερα να διορθωθούν ευκολότερα απ’ ό,τι πίστευαν στο παρελθόν.
  «Tα άτομα που εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ανάγνωσης είχαν υποτυπώδες σύστημα μελέτης με κακή διασύνδεση –των νευρώνων– και δεν ήταν ικανά να τα αναπτύξουν και να το διασυνδέσουν σωστά, επειδή δεν είχαν ποτέ αυτή την πρωταρχική διέγερση», είπε η δρ Shaywitz.
  Mεγάλος αριθμός ερευνών έχει δείξει ότι η εντατική προγύμναση μπορεί να επιλύσει αυτό το πρόβλημα ανάγνωσης, ιδιαίτερα αν ξεκινήσει όταν ο εγκέφαλος των παιδιών βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης. «Aν κάποιος διδάξει αρκετά νωρίς στα παιδιά αυτά αποτελεσματικές οδηγίες μελέτης, τότε αυτά θα μπορέσουν πράγματι να μάθουν να διαβάζουν», λέει η δρ Shaywitz.
Πηγή:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_185571_02/05/2004_102386

Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Τώρα αρχίζουν όλα.


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ


Οι τελευταίες ενωτικές διεργασίες στη Ζώνη, και η ελπίδα που γεννιέται σήμερα στις πλατείες όλης της χώρας δείχνει τον τρόπο και το δρόμο του αγώνα.
 Οι εργαζόμενοι- άνεργοι της Ζώνης επιβάλλεται να περπατήσουν τον ίδιο αυτό  δρόμο του αυτοσεβασμού και της αξιοπρέπειας.
Έχοντας βγάλει τα συμπεράσματά μας από τις μέχρι τώρα προσπάθειες, προχωράμε στην κινητοποίηση που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των μεταλλεργατών και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα.
Η Τρίτη 7 Ιούνη γίνεται η αρχή του αγώνα που δεν θα σταματήσει αν δεν δοθούν λύσεις στα κρίσιμα προβλήματά μας: ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΔΟΥΛΕΙΑ  – ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Πάμε στον Ηλεκτρικό και μένουμε όσο χρειαστεί, προβάλλοντας τα αιτήματά μας απαιτώντας η φωνή των μεταλλεργατών να πετάξει πάνω από τα καράβια και να ακουστεί σε όλο τον Πειραιά.
Επιδιώκουμε να συντονίσουμε τα βήματα του αγώνα με κάθε κομμάτι εργαζομένων που πλήττονται από τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική. Πρώτα απ’όλα να ενώσουμε τη δράση μας με τους εργαζόμενους  του ΟΛΠ, για να μην περάσει το ξεπούλημα του ΟΛΠ, που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη Ζώνη.
Επιδιώκουμε το συντονισμό όλων των κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει με θετικά αποτελέσματα. Σωματεία, δήμοι, σύλλογοι, επαγγελματίες και έμποροι ,συλλογικότητες, κινήσεις ανέργων ,μαθητές και φοιτητές, θέλουμε να ενωθούν μαζί μας όχι σαν συμπαραστάτες αλλά σαν συναγωνιστές και να απαιτήσουμε όλοι μαζί:

ΦΕΡΤΕ ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ

Γιατί αργοπεθαίνοντας η ζώνη, αργοπεθαίνει οικονομικά και κοινωνικά ολόκληρος ο Πειραιάς.

ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ. ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ.

Μαχόμαστε για να σταματήσει η κυβέρνηση τη διάλυση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Τέρμα πια οι υποσχέσεις τα «θα» και κάθε είδους επιτροπές και συμβούλια που επιδιώκουν την εξαπάτηση των μεταλλεργατών μέχρι να πεθάνει η Ζώνη.
Καταθέτουμε τις προτάσεις μας σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, σε δήμους, βουλευτές και κυβέρνηση και απαιτούμε να πάρουν θέση «χθες» όχι αύριο.
Οι μεταλλεργάτες βρίσκονται σε πλήρη εξαθλίωση, δεν μπορούν να περιμένουν άλλα «θα».
Ο καθένας θα κριθεί απ΄τη στάση του απέναντι στα δίκαια αιτήματα των μεταλλεργατών.
Εκεί θα κριθεί ο κάθε συνδικαλιστικός, δημοτικός, πολιτικός, επαγγελματικός, κοινωνικός φορέας και οι μεταλλεργάτες αυτή τη φορά δεν έχουν διάθεση να ξεχάσουν και να δώσουν συγχωροχάρτια.
 
 Γι’ αυτό απαιτούμε από την κυβέρνηση να αφήσει την κοροϊδία και μέσα από διυπουργικό όργανο με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων (εργαζόμενοι, επαγγελματικές ενώσεις) να πάρει αποφάσεις άμεσης υλοποίησης για τη σωτηρία της ζώνης και πριν απ΄όλα για τη διαρκή κάλυψη των ανέργων μέχρι να υλοποιηθούν οι αποφάσεις και να έρθει δουλειά.
Αν και αυτή τη φορά δεν ακούσουν τη φωνή των εργατών , ένα πράγμα τους υποσχόμαστε
Θα συνεχίσουμε να είμαστε στις πλατείες και τους δρόμους μαζί με όλους τους άλλους Έλληνες που σήμερα απαιτούν ανθρώπινη ζωή με το σύνθημα που αγκαλιάζει όλο το λαό:

ΔΕΝ  ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ


ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ
ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

Για την καλύτερη προετοιμασία του αγώνα μας
καλούμε σε συγκέντρωση τους άνεργους συναδέλφους της ζώνης
την Πέμπτη στις 10 το πρωί στο Πέραμα,
 έξω από το παράρτημα του Συνδικάτου.

Ως τότε συμμετέχουμε και ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή της Πλατείας Συντάγματος.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ
(email: sintonistikozonis@gmail.com)

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Κυριακή 26 Ιουνίου και ώρα 19:00 είστε όλοι ευπρόσδεκτοι
στην καλοκαιρινή μας γιορτή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2010-2011.
Θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το φθινόπωρο με τις δουλειές που ετοίμασαν οι μαθητές μας για τη γιορτή,
 με δρώμενα, παιχνίδια, εθνικές γεύσεις
και πολλή μουσική
Εγκαταστάσεις 14ου και 15ου Γυμνασίου Πειραιά
Κω και Αγίων Αναργύρων, Παλιά Κοκκινιά
Να Διακοπεί Άμεσα η Μόλυνση του Ασωπού

Εκδηλώσεις 3, 4 και 5 Ιουνίου σε Οινόφυτα - Ωρωπό

   Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, 3, 4 και 5 Ιουνίου, το Κέντρο Ελικώνας σε συνεργασία με πολλούς φορείς σχεδιάζει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθεί από τις πηγές ως την εκβολή του Ασωπού... για τη σωτηρία του πληγωμένου Θεού των Ποταμών.
   Ο Ασωπός ήταν ο Θεός των ποταμών, λατρευόταν για τα καθαρά του νερά και θεωρούνταν πατέρας των λαών που ζούσαν στις όχθες του.
Εδώ και χρόνια συντελείται ένα οικολογικό έγκλημα. Τόνοι βιομηχανικών λυμάτων διοχετεύονται κάθε χρόνο στα νερά του Ασωπού. Προεδρικό Διάταγμα του 1969 χαρακτήριζε τον Ασωπό αγωγό παροχέτευσης επεξεργασμένων λυμάτων εργοστασίων. Σήμερα, 42 χρόνια αργότερα, εκατοντάδες επιχειρήσεις εξακολουθούν να ρίχνουν τα λύματά τους στο ποτάμι χωρίς καμιά επεξεργασία.
   Χημικές αναλύσεις δείχνουν ότι τα νερά του περιέχουν δηλητήρια σε ποσότητα μεγαλύτερη από τα όρια που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ολόκληρος ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής έχει μολυνθεί, υποβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα του πόσιμου νερού και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Η αγροτική παραγωγή της περιοχής έχει πληγεί.
  Πέρσι το καλοκαίρι οργανώσαμε ένα τριήμερο αφιερωμένο στον ποταμό. Πήραμε το πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα. Το ΥΠΕΚΑ αποχαρακτήρισε τον Ασωπό από Αγωγό Βιομηχανικών Λημμάτων.
  
Φέτος επιδιώκουμε να διακοπεί άμεσα η μόλυνση του ποταμού Ασωπού. Να κάνουμε πράξη την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο αποχαρακτήρισε τον Ασωπό από Αγωγό Βιομηχανικών Λημμάτων, κλείνοντας στη πηγή, τους παράνομους αγωγούς.
   Το Κέντρο Ελικώνας σε συνεργασία με Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου – ΕΔΥΣ, Ινστιτούτο Αειφόρου Ανάπτυξης και πολιτισμού, Πολιτιστικό και Πνευματικό Κέντρο Δηλεσίου, Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγ.Θωμά, Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτουφίου, ‘‘ΩΕΡΟΗ’’ Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών, Πολίτες για την Αειφορία, Σύλλογο πολιτιστικής Ανάπτυξης Λάϊος, Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών ΒΙΟΖΩ, Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού, με την υποστήριξη των δήμων Θηβαίων και Ωρωπού, με την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Περιφέρειας Αττικής - Περιφερικής ενότητας Ανατολικής Αττικής και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος – Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας,

Οργανώνει συζητήσεις, δράσεις, εκδηλώσεις κάθε μέρα και σε διαφορετικό μέρος δίπλα στο ποτάμι:

3 Ιουνίου στα Οινόφυτα – στο εξωκλήσι του Αγίου Θωμά

4 Ιουνίου στα Οινόφυτα – στο εξωκλήσι του Αγίου Θωμά

5 Ιουνίου στον Ωρωπό – εκβολή του ποταμού.

Ας γίνουν οι ίδιες μας οι πράξεις μέρος της λύσης του προβλήματος.

Για τον Ασωπό υπάρχει ελπίδα, είμαστε όλοι Εμείς.

Θα είμαστε όλοι εκεί, γιατί ο αγώνας για τη σωτηρία του Ασωπού είναι υπόθεση όλων μας.

Ο Ασωπός πρέπει να ξαναπάρει το σκήπτρο του Θεού των Ποταμών και του Καθαρού Νερού, όπως του αρμόζει.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

3, 4 και 5 Ιουνίου Οινόφυτα - Ωρωπός


Για σχέση κινητών και καρκίνου μιλά επισήμως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Είναι φορές που όταν δικαιωνόμαστε δεν μας αρέσει. Και αυτό γιατί δικαιώνονται δυστυχώς οι φωνές μας για τους ελλοχεύοντες κινδύνους. Μια από τις περιπτώσεις αυτές είναι και η υπόθεση της ακτινοβολίας των κινητών και ασύρματων τηλεφώνων. Ως πιθανώς καρκινογόνα αξιολόγησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων. Με απλά λόγια την ακτινοβολία όπως αυτή των κινητών και ασύρματων τηλεφώνων, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή του το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Διαπιστώνεται πλέον ότι η ακτινοβολία των κινητών μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Έτσι, ο οργανισμός τοποθετεί την συγκεκριμένη ακτινοβολία στον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας με το χλωροφόρμιο και τα καυσαέρια από τις εξατμίσεις μηχανών. Πριν την τελευταία ανακοίνωση του ΠΟΥ, ο ίδιος οργανισμός είχε επανειλημμένα διαβεβαιώσει τους καταναλωτές ότι δεν έχουν διαπιστωθεί σοβαρές επιπτώσεις εξαιτίας των κινητών.

Μία ομάδα 31 επιστημόνων από 14 χώρες έλαβαν την απόφαση αυτή, αξιολογώντας όλες τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί περί του θέματος. Αυτό που σημαίνει το «πιθανώς» είναι ότι δεν υπάρχουν μακροχρόνιες έρευνες για να υπάρχει σαφής εικόνα του κινδύνου, αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ώστε να «αφυπνιστούν» οι χρήστες κινητών.

Η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων μπορούν να παρομοιαστούν με μικρής ισχύος φούρνους μικροκυμάτων. «Αυτό που κάνει η ακτινοβολία μικροκυμάτων για να το θέσουμε πιο απλά είναι ό,τι συμβαίνει στο φαγητό στα μικροκύματα: Στην ουσία μαγειρεύεται ο εγκέφαλος», επισήμανε ο Dr Keith Black, επικεφαλής του Νευρολογικού τμήματος του ιατρικού κέντρου Cedars-Sinai του L.A. Έτσι, σύμφωνα με τον ειδικό, εκτός από την ανάπτυξη καρκίνου και όγκων, μπορεί ακόμη να προκληθεί ένας αριθμός επιπτώσεων στην λειτουργία του μνημονικού, αφού οι λοβοί της χρονικής μνήμης βρίσκονται στο ύψος του κεφαλιού στο οποίο κρατάμε τα κινητά.

Και άλλες επίσημες «φωνές» έχουν εκφράσει την ανησυχία τους τα τελευταία χρόνια για την συγκεκριμένη ακτινοβολία, όπως το European Environmental Agency που επιδιώκει περισσότερες έρευνες για τα κινητά τηλέφωνα.

Η μεγαλύτερη έρευνα επί του θέματος δημοσιεύτηκε το 2010, αποκαλύπτοντας πως όσοι χρησιμοποιούσαν κινητό επί δέκα έτη, διπλασίασαν την πιθανότητα «γλοιώματος» στον εγκέφαλο, έναν τύπο όγκου. Ωστόσο, δεν έχει γίνει καμία έρευνα για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στα παιδιά, που διαθέτουν πολύ λεπτότερα προστατευτικά στρώματα στο κρανίο τους και των οποίων ο εγκέφαλος βρίσκεται σε ευαίσθητο σημείο ανάπτυξης, όπως αναφέρει ο Dr. Black.

Οι κατασκευαστές συσκευών ήδη έχουν θορυβηθεί και περιλαμβάνουν σχετικές προειδοποιήσεις ασφαλείας στις οδηγίες χρήσεώς τους. Στο manual των i-Phones επί παραδείγματι αναφέρεται πως ο χρήστης πρέπει να διατηρεί την συσκευή τουλάχιστον 15mm μακριά από το σώμα του όταν αυτή εκπέμπει, ενώ οι αντίστοιχες οδηγίες των Blackberry κινητών κάνουν λόγο για 25mm.

Πηγή: CNNnews
Να τι έλεγε το δημοσίευμα της ΒΙΟΖΩ στις 19 Ιανουαρίου του 2011:
Κινητά-ασύρματα χτυπάνε τα παιδιά...
http://www.biozo.gr/node/405