ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

• Ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να είναι ελεύθερος και στο κλουβί της φυλακής του.

• Ένα «όχι» που βγήκε από μια βαθιά πεποίθηση, είναι πολύ καλύτερο -και πιο μεγαλειώδες- από ένα «ναι» που ειπώθηκε για να ευχαριστήσει ή, χειρότερα, για να αποφύγει φασαρίες. (Μαχάτμα Γκάντι)

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ευάγγελος Κρητικός: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22.01.2015

Ευάγγελος Κρητικός: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22.01.2015: ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)    ΒΑΜΒΑΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ (ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ) Η Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά γεννήθηκε στον Πειραιά    το 1956...

Ν. Βούτσης: Είναι δέσμευσή μας 

η επαναπρόσληψη των “διαθέσιμων”

Στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε ο νέος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης όταν προσερχόμενος στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου. “Είναι προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ η επαναπροσληψη όσων έχουν απολυθεί αντισυνταγματικά και παράνομα”,είπε χαρακτηριστικά
Όσον αφορά τον αφοπλισμό της ΕΛΑΣ, τόνισε ότι υπάρχει νόμος από το 1996 που δεν εφαρμόζεται για τον αφοπλισμό όσων αστυνομικών έρχονται σε επαφή με διαδηλωτές αλλά δεν μιλάμε για γενικότερο αφοπλισμό της ΕΛΑΣ.

Βαλαβάνη: Σταματούν οι κατασχέσεις κατοικιών - ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Τέλος τα κάγκελα μπροστά στη Βουλή Δεν είναι μόνο συμβολικό, είναι ουσιαστικό!


Τέλος τα κάγκελα μπροστά στη Βουλή

Δεν είναι μόνο συμβολικό, είναι ουσιαστικό!
Φωτπγραφίες:  
Embedded image permalink
Την ίδια στιγμή η νέα κυβέρνηση φωτογραφίζεται στο βάθος. Νέοι καιροί, νέα ήθη!
Embedded image permalink

Η ελπίδα ήρθε και για τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών

Καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών: «Καθαρίσαμε»…(video)

Ο κ. Κωστοπούλου έκανε ακόμη γνωστό ότι  δέχονται πλήθος τηλεφωνημάτων  από τις συναδέλφους τους που εκφράζουν τη χαρά και την αγωνία τους για την επιστροφή στα καθήκοντά τους. «Πολύ σύντομα θα επικοινωνήσουν μαζί μας οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης» εκτίμησε. 
Πρόσθεσε τέλος ότι μία λέξη θα γράφει το νέο πανό έξω από το υπ. Οικονομικών που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή στις δουλειές και στα σπίτια τους και αυτή θα είναι:«Καθαρίσαμε»…

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Αγγίζει την αυτοδυναμία - ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Le Figaro για δηλώσεις Σαμαρά

Le Figaro για δηλώσεις Σαμαρά 

Η έγκριτη γαλλική εφημερίδα Le Figaro (που πρόσκειται στην κεντροδεξιά) σε άρθρο της αναφέρεται σε δηλώσεις του κ. Σαμαρά από τη Χαλκίδα, ο οποίος προσπάθησε να «εκμεταλλευτεί» την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo συσχετίζοντας την με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό. Στην Ελλάδα έχουμε καταλάβει ότι η ακροδεξιά και ανεύθυνη ρητορική του κ. Σαμαρά δεν έχει κανένα όριο, στην προσπάθειά της ΝΔ να χτυπήσει με λάσπη τον ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον, όμως, αυτό ξεφεύγει από τα σύνορά μας, εκθέτοντας τη χώρα μας διεθνώς.

BLOOMBERG: Μην πιστεύετε στα δημοσιεύματα, η Γερμανία χρειάζεται την Ελλάδα στο ευρώ

BLOOMBERG: Μην πιστεύετε στα δημοσιεύματα, η Γερμανία χρειάζεται την Ελλάδα στο ευρώ

Ο βουλευτής Michael Fuchs δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον απειλή για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα
bloomberg dimosieuma
 Category: ΕλλάδαΟικονομίαΠολιτική Ετικέτες:
Συντάκτης:
Το Bloomberg με δημοσίευμά του αναφέρει ότι όλα όσα γράφονται και ακούγονται περί Grexit είναι μία υποκριτική στάση.
Ο συντάκτης του Bloomberg Simon Kennedy γράφει: «Μην πιστεύετε τα δημοσιεύματα» και παράλληλα υποστηρίζει ότι η Γερμανία χρειάζεται την Ελλάδα στο ευρώ.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι στον γερμανικό Τύπο διαβάζουμε ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι ήρεμη με την ιδέα η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ. Το Der Spiegel υποστηρίζει ότι η κυβέρνησή της το θεωρεί ως μία διαχειρίσιμη έκβαση. Η Bild αναφέρει ότι αξιωματούχοι προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο. Ο βουλευτής Michael Fuchs δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον απειλή για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
«Όλα αυτά είναι ως επί το πλείστον μια υποκριτική στάση για ένα εκλογικό σώμα κουρασμένο από το πρόγραμμα βοήθειας που είχε ζητήσει η Ελλάδα από το 2010. Στην πραγματικότητα, η Γερμανία δεν έχει κανένα όφελος στο να διακινδυνεύσει τη διάλυση του ενιαίου νομίσματα που ένα Grexit θα μπορούσε να επιφέρει», υποστηρίζει το Bloomberg και προσθέτει: «Κι αυτό, επειδή το status quo είναι μία ευλογία για τη Γερμανία, πολιτικά και οικονομικά. Πράγματι, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία επωφελείται περισσότερο από τους εταίρους της από το ενιαίο νόμισμα. Παρότι μία ελληνική αποχώρηση από μόνη της μάλλον δεν μπορεί να δώσει τέλος στο ευρώ, ο κίνδυνος θα προερχόταν από τη μετάδοση μέσω των χρηματοπιστωτικών αγορών της ευρωζώνης που θα μπορούσε να ωθήσει και άλλες χώρες εκτός».
Στη συνέχεια, γράφει: «Εάν έπρεπε να επιστρέψουν στο γερμανικό μάρκο, ο Γερμανοί εξαγωγείς, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το μισό του ΑΕΠ, θα γίνονταν πολύ λιγότερο ανταγωνιστικοί και το υφιστάμενο πολύτιμο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Merkel θα συρρικνωνόταν, επισημαίνει ο συντάκτης. Ο πληθωρισμός θα αποδυναμωνόταν περαιτέρω.
Ο Boris Schlossberg της BK Asset Management στη Νέα Υόρκη εκτιμά ότι το γερμανικό μάρκο θα συναλλασσόταν τώρα στα 1,50 δολ. περίπου, σχεδόν 25% ψηλότερα από το επίπεδο του ευρώ που βρίσκεται στα 1,18 δολ. περίπου».
Επιπλέον, αναφέρει το δημοσίευμα: «Μία μελέτη του 2013 από το Bertelsmann Foundation, εκτιμούσε ότι χωρίς το ευρώ, το γερμανικό ΑΕΠ θα ήταν ετησίως περίπου 0,5% μικρότερο έως το 2025 – ισοδυναμεί με μία απώλεια 1,2 τρισ. ευρώ και κοστίζει 200.000 θέσεις εργασίας.
Μία έρευνα της McKinsey & Co. το 2011 εκτιμούσε ότι από τα 332 δισ. ευρώ που το ενιαίο νόμισμα βοήθησε να δημιουργηθούν για την οικονομία της περιοχής το 2010, σχεδόν τα μισά εισέρευσαν στη Γερμανία» γράφει και καταλήγει: «Τέτοια ποσά κάνουν τα 77 δισ. ευρώ – που το οικονομικό ινστιτούτου Ifo υπολογίζει ότι συνείσφερε η Γερμανία στη διάσωση της Ελλάδας – να μοιάζουν πολύ λίγα».
Το Bloomberg επισημαίνει ότι ένα Grexit θα είχε επιπτώσεις και στο γεωπολιτικό πεδίο, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να δεχόταν με χαρά τέτοιου είδους εντάσεις στο εσωτερικό της Ευρώπης.
«Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει μια ελληνική έξοδο», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Joachim Poss, εκπρόσωπος του υφυπουργού Οικονομικων των Σοσιαλδημοκρατών στο γερμανικό κοινοβούλιο. Οι συστάσεις συμμάχων της Μέρκελ ότι η ευρωζώνη θα μπορούσε να αντέξει την αποχώρηση της Ελλάδας είναι σαν «να παίζουμε με τη φωτιά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την εργασία

Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη διαπλοκή

Επαναλειτουργία δημόσιων ΚΤΕΟ ζητά η Δούρου - NewsTA | NewsTA

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την ψήφο των 18ρηδων

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η ψήφος των 18ρηδων είναι εγγύηση στοίχισης της δημοκρατίας προς την κοινωνία

Δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την ψήφο των 18ρηδων

zoikonst.jpg

Οι σημερινοί 18ρηδες είναι η γενιά που θυματοποιήθηκε από τα μνημόνια στην πιο όμορφη ηλικία, την εφηβεία. Είναι εκείνοι κι εκείνες οι νέοι και οι νέες που τώρα αρχίζουν τη ζωή τους και δικαιούνται να συμμετέχουν στις αποφάσεις για το μέλλον τους. Είναι οι πιο νέοι πολίτες, που όλοι οφείλουμε να σεβαστούμε και να αφουγκραστούμε. Κανείς δεν δικαιούται να τους αποκλείσει από τις εκλογές! Αρκετά υπονομεύθηκε το μέλλον από εκείνους που επιμένουν να συμπεριφέρονται σαν να τους ανήκει η Ιστορία. Αρκετά περιθωριοποιήθηκε η νεολαία από αυτούς που με ιδιοτέλεια έφαγαν με χρυσά κουτάλια από την προοπτική των επόμενων γενεών. Η ψήφος των 18ρηδων είναι εγγύηση στοίχισης της δημοκρατίας προς την κοινωνία και προς το πιο ενεργό, δημιουργικό, ανήσυχο και ασυμβίβαστο κομμάτι της. Όποιος φοβάται τη νεολαία, είναι σίγουρο ότι τίποτε θετικό δεν μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον αυτού του τόπου.Η Κυβέρνηση Σαμαρά, Κυβέρνηση πολλαπλών εκτροπών, ας μην οχυρωθεί έμφοβα πίσω από τυπικές δικαιολογίες και τεχνικά προσχήματα: η ψήφος των 18ρηδων είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένη και δημοκρατικά εγγυημένη και τεχνικά εφικτή. Θα αποτελέσει όνειδος για την Κυβέρνηση το να επιχειρήσει να αποστερήσει ή να περιορίσει το θεμελιώδες αυτό συνταγματικό δικαίωμα των νέων.

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/1 – 10 π.μ.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 3/1 – 10 π.μ.

 κλειστό γυμναστήριο του TAE KWON DO στο Π. Φάληρο



Η προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015 συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την προετοιμασία του κόμματος για την εκλογική μάχη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιανουαρίου, στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί και το Διαρκές Συνέδριο, στο κλειστό γυμναστήριο του TAE KWON DO στο Π. Φάληρο.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ.



2/1/2015

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






«Πόλεμος» στα βαμπίρ του Μαξίμου - ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Η ΣΦΗΚΑ: Λαμογιστάν... τέλος!

Η ΣΦΗΚΑ: Λαμογιστάν... τέλος!: Του Γιώργου Κυρίτση Ο χρόνος που μεσολαβεί από τη στιγμή που κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ θα αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα φορο...

Sofokleousin.GR | Τι αλλάζει με συντάξεις, όρια ηλικίας. Μειώσεις σε επικουρικές και εφάπαξ

Sofokleousin.GR | Spiegel υπέρ Τσίπρα και κατά Μέρκελ