ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

• Ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να είναι ελεύθερος και στο κλουβί της φυλακής του.

• Ένα «όχι» που βγήκε από μια βαθιά πεποίθηση, είναι πολύ καλύτερο -και πιο μεγαλειώδες- από ένα «ναι» που ειπώθηκε για να ευχαριστήσει ή, χειρότερα, για να αποφύγει φασαρίες. (Μαχάτμα Γκάντι)

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ …ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ… ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ!!!


Το μεγάλο ΟΧΙ που είπαμε στο συμβιβασμό και στο βόλεμα , έγινε η σημαία του αγώνα μας στην ανατροπή του δημοτικού κατεστημένου.

Μπορεί να έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν παράλογο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» μπροστά μας, όμως πιστεύουμε στην αυτονομία του Δήμου μας, όπως και των υπόλοιπων Δήμων που προσπαθούν να παραμείνουν αυτόνομοι.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στις συνενώσεις Δήμων, διαβλητά, μη αντικειμενικά και μεροληπτικά υπήρξαν τα κριτήρια των συνενώσεων ή μη συνενώσεων δήμων σύμφωνα με το σχέδιο. Αν η Κυβέρνηση πραγματικά θέλει και επιδιώκει την διαβούλευση, ζητάμε να αποκαταστήσει τις αδικίες. Ζητάμε δίκαιη και αντικειμενική, χωρίς διακρίσεις αντιμετώπιση.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα στην Αττική (Β’ Αθήνας), Δήμοι με πληθυσμό από 26.500 έως 39.000 κατοίκους (Καισαριανή, Βριλήσια, Άλιμος, Άγιοι Ανάργυροι, Αγία Βαρβάρα, Μεταμόρφωση) δεν συνενώνονται και παραμένουν ως έχουν. O Δήμος Κερατσινίου γιατί να μη μείνει ως έχει με 78.474 πληθυσμό;

Δεν μπορούμε να δεχθούμε τις συνενώσεις των Δήμων και τα μύρια προβλήματα που συνεπάγονται με αυτές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ούτε δεχόμαστε τα άδικα μέτρα φορολόγησης και μείωσης μισθών, ενός ευρωπαϊκού, κοκτέιλ ελέγχου για τη στήριξη της οικονομίας μας από ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΕΕ ενάντια σε όλους εμάς, τους Έλληνες πολίτες - εργαζόμενους στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους και τους ανέργους.

Εμείς σαν συνδυασμός δεν στηριζόμαστε στα κομματικά χρίσματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποξενώνουν τους αντίπαλους βλέποντας τους σαν εχθρούς και έχουν σαν αποτέλεσμα οι πολίτες να αισθάνονται αποξενωμένοι από το Δήμο τους.

Στόχος μας είναι το συμφέρον της πόλης μας και των κατοίκων της. Για μας ο Δήμος δεν είναι σκαλοπάτι πολιτικών συμφερόντων και επιδιώξεων. Εμείς θέλουμε ανθρώπους που να κατοικούν και να εργάζονται εδώ και να είναι περήφανοι που είναι Κερατσινιώτες!

Το Κερατσίνι μας είναι τόπος ζωής και δουλειάς βιοπαλαιστών, αγωνιστών, προσφύγων και έντιμων Ανθρώπων με έντονο θρησκευτικό συναίσθημα και ανθρώπινη αλληλεγγύη.

Η κίνησή μας συσπειρώνει πολίτες με διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες, κοινωνικά δραστήριους, επιστήμονες, εργαζόμενους, νεολαίους που εμφανίζονται πρώτη φορά στα πολιτικά δρώμενα και άλλους που επανέρχονται μετά από χρόνια απογοήτευσης με μοναδικό σκοπό την ανανέωση και το άνοιγμα του Δήμου στον κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται, αγωνιά και αγωνίζεται για το μέλλον του τόπου μας.

Αγωνιζόμαστε ενωμένοι και έχουμε να προτείνουμε λύσεις. Δεν είναι απλά υποσχέσεις που αργότερα θα τις ξεχάσουμε! Στα μεγάλα προβλήματα της πόλης, όπως αυτά έχουν αναδειχθεί μέσα από τις συζητήσεις με τους συνδημότες μας, θα δοθούν άμεσες λύσεις. Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα της κάθε γειτονιάς.

Για μας δεν υπάρχουν γειτονιές δικές μας και γειτονιές δεύτερης κατηγορίας. Όλοι οι κάτοικοι δικαιούνται να απολαμβάνουν την ίδια μέριμνα και ενδιαφέρον από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Όλοι εμείς οι υποψήφιοι και τα μέλη του συνδυασμού εκφραζόμαστε με βάση την αγάπη μας στην κίνηση αλλά και την ανησυχία μας για ένα καλύτερο μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας και τις οικογένειες μας στον τόπο που μένουμε, ζώντας την πραγματικότητα στους δρόμους της πόλης μας και όχι πίσω από τα γραφεία μας. Γνήσια και Αληθινά. Ο αλληλοσεβασμός και η αλληλοεκτίμηση είναι απαράβατοι όροι για τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες του συνδυασμού μας.

Οι διαφορετικές πολιτικές , κοινωνικές , κομματικές και προσωπικές απόψεις αποδεικνύουν στην πράξη την ενότητα της κίνησής μας, στον κοινό στόχο που είναι η απελευθέρωση του τόπου μας και των πολιτών από διλήμματα που διχάζουν και δημιουργούν νικητές και ηττημένους και αποξενώνουν το δήμο από τους δημότες.

Δεν θα μας σταματήσει η κρίση που περνάνε τα κόμματα με την ισοπέδωση ιδεολογιών, πολιτισμού, ηθικής, συμπεριφοράς, τρόπου ζωής και σκέψης που επιβάλλει η παγκοσμιοποίηση για επικράτηση της κοινωνίας του χρήματος και του εύκολου κέρδους του κεφαλαίου, μέσα από τα πρότυπα διαφθοράς.

Εμείς θέλουμε να ξυπνάμε το πρωί, ανοίγοντας το παράθυρο μας, στο ξεκίνημα της ημέρας και να λέμε …ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ…με ένα πλατύ χαμόγελο, χωρίς να ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ!!!


ΤΖΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου