ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

• Ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να είναι ελεύθερος και στο κλουβί της φυλακής του.

• Ένα «όχι» που βγήκε από μια βαθιά πεποίθηση, είναι πολύ καλύτερο -και πιο μεγαλειώδες- από ένα «ναι» που ειπώθηκε για να ευχαριστήσει ή, χειρότερα, για να αποφύγει φασαρίες. (Μαχάτμα Γκάντι)

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

   ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κου ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ

    Με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων του 28ου Δ.Σ. Νίκαιας το οποίο καταργείται και την στήριξη της Ένωσης Γονέων Νίκαιας, συγκεντρώθηκαν σήμερα στην παρέλαση γονείς και εκπαιδευτικοί για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης. Οι γονείς προσπάθησαν να «διαδηλώσουν» μέσα στην παρέλαση, δίπλα στα παιδιά τους, απαιτώντας από όλους τους δήθεν «επίσημους» να πάρουν θέση. Τα χειροκροτήματα τους όταν θα πέρναγαν τα παιδιά του 28ου θα ήταν ψεύτικα, αφού οι ίδιοι συναινούν στο άθλιο μέλλον που τους ετοιμάζουν.
   Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας να προσπαθήσει να εμποδίσει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να «παρελάσουν» στο πλευρό των παιδιών τους, όπως είχαν υποχρέωση στην δύσκολη αυτή στιγμή. Δεν τους πέρασε όμως. Η αποφασιστικότητα των γονιών και των εκπαιδευτικών αλλά και η ενθουσιώδης υποδοχή του κόσμου που παρακολουθούσε την παρέλαση ανάγκασε την αστυνομία να υποχωρήσει έστω και μετά από αντεγκλήσεις και χειροδικίες.
   Απαράδεκτη και η στάση του Δημάρχου κου Ιωακειμίδη, που κοίταζε αμήχανος (μαζί με όλη την κουστωδία του) την αστυνομία να σπρώχνει γονείς με τα παιδιά στο χέρι και δεν έδινε εντολή να αποχωρήσει, αφού αυτός έχει την ευθύνη της παρέλασης. Βέβαια, είναι κατανοητή η στάση του. Παρά τις φραστικές του διαβεβαιώσεις να συνδράμει στον αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων δεν έχει κάνει τίποτε, ούτε καν στο αίτημα των γονιών για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με το θέμα αυτό δεν έχει ανταποκριθεί.
   Η διαδήλωση συνεχίστηκε χωρίς να καταφέρει τίποτε η αστυνομία. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έφτασαν μέχρι το τέλος και απέδειξαν πόσο αναγκαία είναι η ενότητα μας απέναντι σε όσους στηρίζουν την άθλια πολιτική της κυβέρνησης. Ο αγώνας συνεχίζεται. Να είμαστε όλοι την Παρασκευή 1 Απρίλη στις 6μ.μ. στην συγκέντρωση – συναυλία της Ένωσης Γονέων στην πλ. Κρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου