ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

• Ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να είναι ελεύθερος και στο κλουβί της φυλακής του.

• Ένα «όχι» που βγήκε από μια βαθιά πεποίθηση, είναι πολύ καλύτερο -και πιο μεγαλειώδες- από ένα «ναι» που ειπώθηκε για να ευχαριστήσει ή, χειρότερα, για να αποφύγει φασαρίες. (Μαχάτμα Γκάντι)

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
   "Άφωνοι" έμειναν όσοι έτυχε να βρίσκονται στο διάδρομο που είναι το γραφείο της υφ. Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου.«Δεν είσγτε με τους εργαζόμενους. Να παραιτηθείτε . Δεν το λέω εγώ το λένε οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Δεν μπορώ να το πιστέψω αλλά τα γεγονότα και η στάση σας αυτό αποδεικνύουν , ότι έχουν δίκαιο» φώναζε σε έξαλλη κατάσταση και με υψηλό τόνο φωνής ο πρόεδρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός, απευθυνόμενος στην κ.Χριστοφιλοπούλου.
    «Αφού πιστεύετε αυτά , εγώ δεν έχω θέση στη συζήτηση μαζί σας» απάντησε με τον ίδιο τόνο φωνής η υφ. Παιδείας , άνοιξε την πόρτα του γραφείου της και κατευθύνθηκε προς το γραφείο της Αννας Διαμαντοπούλου.
    Ο πρόεδρος την ΟΙΕΛΕ δεν αποχώρησε περιμένοντας την υφυπουργό η οποία επέστρεψε με την υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου και ακολούθησε συζήτηση.
   Το esos.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ , ο οποίος επιβεβαίωσε πλήρως τον παραπάνω κατηγορίες που απηύθυνε στην υφυπουργό .
   Από την πελυρά της υφ. παιδείας σε επικοινωνία που είχαμε με συνεργάτη της δεν διέψευσε τον παραπάνω διάλογο.
   Σε ερώτησή μας προς τον κ.Κουρουτό ποια είναι η αιτία του επεισοδίου μας απάντησε:
   Στις 2 Φεβρουαρίου η υπουργός Α. Διαμαντοπούλου μας υποσχέθηκε ότι θα υπογράψει απόφαση η οποία θα περιέχει δύο αιτήματα των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων κι ένα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
   Σήμερα διαπιστώσαμε ότι η απόφαση περιέχει μόνο τα δύο αιτήματα των ιδιοκτητών»
  Σε ερώτησή μας ποια ήταν τα αιτήματα των ιδιοκτητών και ποια των εκπαιδευτικών ο κ. Κουρουτός μας απάντησε:
  Των ιδιοκτητών ήταν:

1.Να χρησιμοποιούνται τα απογεύματα τα σχολεία για επιπλέον σχολικές δρστηριότητες
2.Να μπορούν να κάνουν ξένες γλώσσες σε επίπεδα

   Των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, ήταν να συμπεριληφθεί στην απόφαση η δέσμευση στη Βουλή της κ. Διαμαντοπούλου η κάθε απόλυση ιδιωτικού εκπαιδευτικού να αιτιολογείται από τους σχολάρχες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου