ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

• Ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να είναι ελεύθερος και στο κλουβί της φυλακής του.

• Ένα «όχι» που βγήκε από μια βαθιά πεποίθηση, είναι πολύ καλύτερο -και πιο μεγαλειώδες- από ένα «ναι» που ειπώθηκε για να ευχαριστήσει ή, χειρότερα, για να αποφύγει φασαρίες. (Μαχάτμα Γκάντι)

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

BAMBAKA BROUTSHS 21 11 14 1-ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΕΑΟ



Ολόκληρη η συζήτηση της επίκαιρης για το ΚΕΑΟ (μετά από αναμονή 8 μηνών για παρουσία και απάντηση του Υπουργού) της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τζένης Βαμβακά με τον κ. Βρούτση. Τα συμπεράσματα δικά σας!


Θα συζητηθεί τώρα η με αριθμό 287/18-11-2014 επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Β΄ Πειραιά του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Ευγενίας (Τζένης) Βαμβακά προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σχετικά με τη διαχείριση των εσόδων του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.
Στην ερώτηση θα απαντήσει ο Υπουργός κ. Βρούτσης.

Κυρία συνάδελφε, έχετε το λόγο για να αναπτύξετε την ερώτησή σας.

ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ) ΒΑΜΒΑΚΑ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.  
Κύριε Υπουργέ, με τις διατάξεις του άρθρου 101 στο ν.4172/2013 θεσμοθετείται από την Κυβέρνηση η ίδρυση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών που σκοπό έχει την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Στο ΚΕΑΟ διαβιβάζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του ΟΑΕΕ του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ, όταν αυτές αφορούν ποσά συνολικής οφειλής άνω των 5.000 ευρώ, καθώς και οφειλές οι οποίες ενώ είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση δεν αποδόθηκαν έγκαιρα από τους υπόχρεους.
Στο άρθρο 1 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων αναφέρεται ότι: «Ως δημόσια έσοδα θεωρούνται οι απαιτήσεις για τις οποίες το κράτος κατέστη δικαιούχος εκ καθολικής ή ειδικής διαδοχής». Με δεδομένη την είσπραξη των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ από το ΚΕΑΟ, το οποίο υπάγεται, όπως είπαμε, διοικητικά στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, συμπεραίνεται ότι τα έσοδά τους αυτά θεωρούνται δημόσια έσοδα. Σύμφωνα με το ν. 4172/13 με αποφάσεις του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, μετά από γνώμη των οικείων Οργανισμών, ρυθμίζονται ο χρόνος, ο τρόπος και η διαδικασία απόδοσης των εισπράξεων στους οικείους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
Με βάση τα παραπάνω, κύριε Υπουργέ, ποιος διαχειρίζεται τα χρήματα που εισπράττει το ΚΕΑΟ; Σε ποιον κωδικό του δημόσιου λογιστικού εγγράφονται τα χρήματα που εισπράττονται από αυτόν υπέρ των ασφαλιστικών οργανισμών; Ποιο είναι το ακριβές ποσό που έχει εισπράξει το ΚΕΑΟ και ποιο το ποσό που έχουν εισπράξει τα ασφαλιστικά ταμεία από το ΚΕΑΟ; Συνεισφέρουν τα έσοδα του ΚΕΑΟ στην απομείωση του δημόσιου χρέους, όπως συμβαίνει με την εισφορά αλληλεγγύης υπέρ των ανέργων;
Επειδή θα μας πείτε ότι με τη ρύθμιση των εκατό δόσεων θα σώσετε τους ιδιώτες που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, απαντήστε μας και στο εξής: Ό,τι δεν θα εισπράττεται από το ΚΕΑΟ, θα εισπράττεται μέσω του δοσολογίου; Θα μπαίνουν δηλαδή στον ίδιο κωδικό; Θα επιμερίζονται κατά ταμείο; Πώς ακριβώς θα γίνεται; Αναμένω με ενδιαφέρον την απάντησή σας.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Κι εμείς ευχαριστούμε.
Το λόγο έχει ο κύριος Υπουργός.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ (Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας): Κύριε Πρόεδρε, είναι γεγονός ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία μας επιτρέπει σε κρίσιμα και μείζονα ζητήματα, που σε διαδικασία είτε νομοσχεδίων είτε σε επίκαιρες επερωτήσεις δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα αναλύουμε με ψυχραιμία, όπως συμβαίνει αυτό το ερώτημα που έθεσε η κ. Βαμβακά, και να δίνονται εξηγήσεις και ενώπιον του Κοινοβουλίου και ενώπιον του ελληνικού λαού.
Κυρία Βαμβακά, θέλω να σας πω το αφήγημα όσο αφορά τα ζητήματα του ασφαλιστικού συστήματος τη χώρας, με την ευκαιρία την ερώτησής σας, και της μεταρρύθμισης -γιατί περί μεταρρύθμισης πρόκειται- του ΚΕΑΟ.
Θέλω, λοιπόν, να σας διαβεβαιώσω ότι οι πρώτες διαπιστώσεις που έκανα ως Υπουργός μετά τις 21 Ιουνίου 2012, που ανέλαβα το Υπουργείο Εργασίας, για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και τον τρόπο λειτουργίας του ήταν απογοητευτικές.
Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας, δυστυχώς, ήταν ένα κατακερματισμένο σύστημα. Όπως το λέω πολλές φορές ήταν ένα μωσαϊκό γεμάτο εξαιρέσεις και ειδικά καθεστώτα, που δομήθηκε σε λάθος κατεύθυνση εδώ και δεκαετίες. Αυτό δημιούργησε αδικίες, ανισότητες. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι έβαλε σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά του και την προοπτική της καθολικής και δημόσιας ασφάλισης των Ελλήνων.
Δεν θα περιγράψω όλα αυτά που είπα πριν για τη μορφή και τα δομικά του χαρακτηριστικά. Θα σας πω πολύ απλά ότι στον κρίσιμο τομέα της είσπραξης -αναγκαίος τομέας για λόγους δικαιοσύνης και διαφάνειας και κρίσιμος τομέας γιατί, όπως είπα και πριν, στην εξίσωση, αν στο δεξί μέρος είναι οι συντάξεις που πρέπει να τις περιφρουρήσουμε, στο αριστερό μέρος είναι η είσπραξη- οι επιδόσεις μας κι εδώ ήταν απογοητευτικές.
Θα πω, για να γνωρίζουν οι Έλληνες Βουλευτές, ότι οι εισπράξεις των ασφαλιστικών ταμείων γίνονταν με ένα τρόπο ο οποίος κινείτο στην κατεύθυνση του φιλότιμου ή της πατριωτικής εθελοντικής προσφοράς του ασφαλισμένου ή της επιχείρησης. Με εξαίρεση το ΙΚΑ τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρχε οργανωμένος συγκροτημένος τρόπος για εισπράξεις στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, σε αντίθεση με το φορολογικό. Και ξέρετε ότι τα έσοδα αυτά είναι κρίσιμα για στηριχτούν οι συντάξεις. Δεν νομίζω ότι κανείς δεν αποδέχεται αυτή τη βασική αρχή.
Για να στηρίξουμε, λοιπόν, το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας και για να διασφαλίσουμε τις συντάξεις των Ελλήνων κάναμε πολλές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα. Μία από αυτές ήταν το να φτιάξουμε έναν ενιαίο εισπρακτικό μηχανισμό που θα παρακολουθεί τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και θα κυνηγάει αυτά τα έσοδα, τα οποία οφείλονται στα ασφαλιστικά ταμεία προς όλους ισότιμα. Αυτό σημαίνει ισονομία σε μια πολιτεία, αυτό σημαίνει δικαιοσύνη και διαφάνεια.  Γι’ αυτό το λόγο φτιάξαμε το ΚΕΑΟ.
Στις 12 Αυγούστου του 2014, δηλαδή αυτού του έτους, παρουσίασα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας και βγήκε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά στην Ελλάδα η χαρτογράφηση των ληξιπρόθεσμων χρεών των ασφαλιστικών ταμείων. Τότε έγινε και μια διαπίστωση η οποία επιβεβαιώνει κοινές ανησυχίες όλων, που γνωρίζαμε: Από τα περίπου 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ των ληξιπροθέσμων των ασφαλιστικών ταμείων που χαρτογραφήθηκαν στο ΚΕΑΟ το 84% ήταν της περιόδου της ευημερίας. Αυτό επιβεβαιώνει που είπα πριν, ότι εναπόκειτο στο φιλότιμο και τον πατριωτισμό κάποιου να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές. Το ΚΕΑΟ από τότε μέχρι σήμερα κινείται και αρμονικά και έχει θεαματικά αποτελέσματα.
Οφείλω, κυρία Βαμβακά, μέσα από την ευκαιρία που μου δίνεται από την ερώτησή σας να ευχαριστήσω δημόσια τους υπαλλήλους και τη διοίκηση του ΚΕΑΟ, αυτή τη νέα δομή και υπηρεσία που στηρίζει το ασφαλιστικό σύστημα και τις συντάξεις της χώρας, αλλά και τους σημερινούς εργαζόμενους και αυριανούς συνταξιούχους, που κάνουν τη δουλειά τους με αυταπάρνηση και πολλές φορές και πέραν από το ωράριό τους. Οφείλω να το κάνω δημόσια αυτό.
Σήμερα μπορώ να παρουσιάσω στη Βουλή, ενόψει και της νέας ρύθμισης, η οποία, όπως είπα, κινείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ότι μέχρι χθες, Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στο ΚΕΑΟ πραγματοποιήθηκαν επτά χιλιάδες τετρακόσιες έξι υπαγωγές στη ρύθμιση από οφειλέτες ληξιπροθέσμων, το οποίο είναι ικανοποιητικό νούμερο, και ρυθμίστηκαν συνολικά 195.793.075,70 ευρώ.
Πρόκειται για μια ικανοποιητική πορεία της νέας ρύθμισης όσον αφορά τα ληξιπρόθεσμα, που μας ικανοποιεί όλους. Διότι δείχνει ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται στη ρύθμιση. Βλέπει ότι είναι μια γενναία ρύθμιση που του δίνει την ευκαιρία να κάνει μια διαχωριστική γραμμή με ένα παρελθόν, το οποίο, όπως περιέγραψα πριν, δεν μας τιμούσε.

(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει Πρόεδρος της Βουλής κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ)

Μπαίνοντας τώρα στον πυρήνα της ερώτησής σας για τα έσοδα του ΚΕΑΟ και για το πού κατευθύνονται σε αυτά, πρέπει να ομολογήσω ότι είναι σωστή η ερώτησή σας και αυτό πρέπει να διαφωτιστεί.
Το ΚΕΑΟ εισπράττει τα χρήματα καθημερινά μέσα από τα ρυθμίσεις των ληξιπροθέσμων. Αυτά τα χρήματα κατευθύνονται απευθείας στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα, αυτό γίνεται σήμερα με μια χρονική υστέρηση δικαιολογημένη, υπό την έννοια ότι δεν έχουμε ηλεκτρονικοποιήσει το σύστημα στο βαθμό που θέλαμε. Όμως, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η διαδικασία επιστροφής θα γίνεται μέσα από το σύστημα ΔΙΑΣ, δηλαδή αυθημερόν.
Σχετικά με τα έσοδα που εισπράττει το ΚΕΑΟ υπάρχουν συγκεκριμένοι κωδικοί, οι οποίοι κατευθύνονται στα ασφαλιστικά ταμεία. Συγκεκριμένα, ο κωδικός 5241 κατευθύνει τα έσοδα στο ΙΚΑ, ο κωδικός 5246 τα έσοδα στον ΟΑΕΕ και κωδικός 5229 κατευθύνει τα έσοδα στα λοιπά ταμεία, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.
Άρα, με απόλυτη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, τα έσοδα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, της μεγάλης αυτής δομικής μεταρρύθμισης για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, επιστρέφουν στους συνταξιούχους και εργαζομένους της χώρας.
Στην τελευταία παράγραφο της ερώτησής σας, για το πόσα λεφτά έχουν εισπραχθεί, πολύ απλά θα σας απαντήσω ότι μέχρι πρότινος –γιατί τη Δευτέρα θα δημοσιοποιήσω τη δεύτερη έκθεση του ΚΕΑΟ, που βγαίνει κάθε τρεις μήνες- είχαν εισπραχθεί περίπου 271 εκατομμύρια ευρώ.
Η δουλειά, λοιπόν, που έχει κάνει το ΚΕΑΟ είναι και σημαντική και ωφέλιμη για όλο το ασφαλιστικό σύστημα.
Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ευάγγελος-Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης): Η κ. Βαμβακά έχει τον λόγο για να δευτερολογήσει.

ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ) ΒΑΜΒΑΚΑ: Σας άκουσα, κύριε Υπουργέ, με απόλυτη προσοχή, αλλά προβληματίζομαι.
Λειτουργεί στο ΚΕΑΟ, όπως σε όλες τις εισπρακτικές εταιρείες, Διεύθυνση Ανάλυσης και Αξιολόγησης Κινδύνου, με αρμοδιότητα –διαβάζω το απόσπασμα από τον νόμο- «τον καθορισμό κριτηρίων για τον διαχωρισμό των οφειλών σε άμεσα εισπράξιμες και επισφαλείς, τη συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών για τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις των οφειλετών από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, το διατραπεζικό σύστημα και από κάθε άλλη πηγή, με σκοπό την πιστοληπτική αξιολόγηση των οφειλετών».
Μέσω της ΔΙΑΣ ΑΕ φέρεται να αξιολογείται ο οφειλέτης. Μέσω της ΔΙΑΣ ΑΕ γίνονται οι αναγκαστικές εισπράξεις. Μέσω της ΔΙΑΣ ΑΕ αποδίδονται τα χρήματα στους οργανισμούς. Κάμπτεται το τραπεζικό απόρρητο ή όχι; Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δίνει εντολή στη ΔΙΑΣ ΑΕ; Είναι η ΚΕ μέτοχος της ΔΙΑΣ ΑΕ;
Κύριε Υπουργέ, συνεργάζεται τελικά το κράτος με τις τράπεζες; Αν ναι, λειτουργεί το ΚΕΑΟ με μορφή νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου; Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι μετά τη διαβίβαση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από το ΚΕΑΟ απαγορεύεται η λήψη ανασταλτικών μέτρων; Το λέει μέσα ο νόμος. Γιατί απαγορεύεται η λήψη ανασταλτικών μέτρων; Σε λίγο θα μας πείτε ότι αρμόδια για το θέμα θα είναι τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου.
Από όσα μέχρι τώρα έχετε πει φαίνεται ότι οι απαντήσεις που δίνετε αφορούν τη μάχη σας με την τρόικα.
(Στο σημείο αυτό χτυπάει το προειδοποιητικό κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού)
Συγγνώμη, κύριε Πρόεδρε, δώστε μου λίγο χρόνο ακόμη.
Τον εμπειρογνώμονα του ΔΝΤ Patrick De Metz θέλετε να πείσετε; Γιατί ο εν λόγω κύριος έχει απειλήσει σε έλεγχο που είχε κάνει ότι θα πάει με το χαρτί της συμφωνίας για το ΚΕΑΟ στον κ. Σαμαρά. Είπε: «Έχω την υπογραφή του Πρωθυπουργού σας, θα του ζητήσω να αναλάβει την ευθύνη». Αλήθεια, ποια ευθύνη θα του ζητούσε να αναλάβει;
Τι είχατε εν τέλει συμφωνήσει; Θα μας πείτε; Αν το ΚΕΑΟ, κύριε Υπουργέ, αφορά μόνο την εγχώρια κάλυψη οφειλών για τη λειτουργία των ταμείων, πώς έχει λόγο η τρόικα σε χρήματα και έσοδα που δεν την αφορούν; Ή μήπως την αφορούν;
(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού)
Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε.
Μήπως θέλετε να ανασκευάσετε και να παραδεχθείτε για πρώτη φορά στον ελληνικό λαό ότι τα εφάπαξ του, οι εισφορές του, η υγεία του, η παιδεία του και ό,τι πληρώνει στην Κυβέρνηση Σαμαρά εξυπηρετεί το δημόσιο χρέος; Το ίδιο δεν κάνατε με τους μικροομολογιούχους; Το ίδιο δεν κάνατε με τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας, τα οποία συμψηφίζει σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, διαχειριζόμενη την Αγροτική μέσω της ανεκκαθάριστης Τράπεζας Κύπρου, για την οποία ποτέ δεν θα μάθουμε πόσα χάθηκαν και υπέρ τίνος.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ευάγγελος-Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης): Και εγώ σας ευχαριστώ.
Ο κύριος Υπουργός έχει τον λόγο.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας): Λυπάμαι που θα το πω αυτό, κυρία Βαμβακά, αλλά σε σχέση με την πρωτολογία σας παρεκκλίνατε. Παρεκκλίνατε, γιατί με αναγκάζετε τώρα να τοποθετηθώ και εγώ με το ίδιο ύφος και με τον ίδιο τρόπο. Στο δημόσιο διάλογο και κυρίως στον κοινοβουλευτικό διάλογο, όταν συζητούμε για ζητήματα που έχουν μέσα οικονομικά στοιχεία, πρέπει να υπάρχουν δύο πράγματα: σοβαρότητα και ενημέρωση. Νομίζω ότι από την τοποθέτησή σας απουσιάζουν και τα δύο.
Αν προσχωρήσω στο δικό σας σκεπτικό, τότε θα πρέπει να κάνω και εγώ μία ερώτηση, που δεν δικαιούμαι ως Υπουργός, αλλά αξίζει να την κάνω: Η δαπάνη που προτείνετε μέσα από το πρόγραμμά σας είναι 13 δισεκατομμύρια ευρώ, μέσα από αυξήσεις συντάξεων, μισθών και όλο το πλαίσιο του κοινωνικού προϋπολογισμού. Αξίζει και θα έχει ενδιαφέρον, κάποια στιγμή να απαντήσετε πού θα τα βρείτε αυτά τα λεφτά.
Εμείς, κυρία Βαμβακά, ως Κυβέρνηση κάναμε δομικές αλλαγές, στηρίξαμε το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.  Η δομική αλλαγή που λέγεται ΚΕΑΟ, με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια, στηρίζει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο εδώ και ένα διάστημα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
Το ΚΕΑΟ θα ενισχυθεί. Σας περιέγραψα πριν το διαφανή τρόπο με τον οποίο εισπράττονται τα χρήματα, κάτι που δεν υπήρχε στο παρελθόν όχι μόνο ως διαφάνεια, αλλά και ως πλαίσιο είσπραξης για να στηρίξουμε τις συντάξεις. Τελειώσαμε και με αυτό.
Πλέον η χώρα έχει έναν καθαρό εισπρακτικό μηχανισμό και αποτελεσματικό. Σας απέδειξα ότι τα λεφτά επιστρέφουν στους συνταξιούχους και τους εργαζομένους της χώρας και θωρακίζουν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Γι’ αυτό μπορέσαμε και δώσαμε –αν διαβάσατε την χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας- τις συντάξεις πριν από τα Χριστούγεννα για όλους τους Έλληνες φέτος. Αυτό γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά και αξίζει να μάθει το Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι το παράδοξο δεν είναι ότι τις δίνουμε πριν από τα Χριστούγεννα, είναι ότι δίνονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χωρίς να πάρουμε προκαταβολή από τον επόμενο χρόνο. Αυτό δείχνει ότι το ασφαλιστικό σύστημα πατάει σε γερές βάσεις.
Το ΚΕΑΟ λοιπόν –το ξεκαθαρίζω άλλη μια φορά- είναι δομική αλλαγή, μεταρρύθμιση που έπιασε τόπο. Θα μετεξελιχθεί στον κεντρικό εισπρακτικό φορέα των ασφαλιστικών ταμείων. Πάει καλά και το 2017 θα μετεξελιχθεί μέσα στο Υπουργείο Οικονομικών για να καταργήσουμε ανθρωποώρες, χαμένες ώρες και να κάνουμε και άλλο ένα επιπλέον νοικοκύρεμα που χρειαζόταν ο τόπος μας εδώ και χρόνια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ευάγγελος-Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης): Και εμείς ευχαριστούμε.

ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ) ΒΑΜΒΑΚΑ: Κύριε Πρόεδρε, να ανακαλέσει…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ευάγγελος-Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης): Κυρία Βαμβακά, δεν έχετε το λόγο. Δεν τον δικαιούστε αυτήν τη στιγμή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου