ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

• Ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να είναι ελεύθερος και στο κλουβί της φυλακής του.

• Ένα «όχι» που βγήκε από μια βαθιά πεποίθηση, είναι πολύ καλύτερο -και πιο μεγαλειώδες- από ένα «ναι» που ειπώθηκε για να ευχαριστήσει ή, χειρότερα, για να αποφύγει φασαρίες. (Μαχάτμα Γκάντι)

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Δεν είναι μια απλή μέρα η 3η Δεκεμβρίου του 2014


Δεν είναι μια απλή μέρα η 3η Δεκεμβρίου του 2014

Σε μια πραγματικά σημαντική μέρα όπως είναι η παγκόσμια ημέρα 3 Δεκεμβρίου για άτομα με ειδικές ικανότητες (γιατί δεν μου αρέσει όρος ανάγκες – γιατί όλοι εμείς είμαστε με ατέλειωτες αναπηρίες και ανάγκες) πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και τα λάθη μας ως άνθρωποι πρώτα και μετά σαν πολιτικοποιημένα άτομα το τι προβλήματα έχουμε δημιουργήσει σε αυτή την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.

Πιστεύω όμως ότι μια μέρα το χρόνο δεν είναι αρκετή για να ευαισθητοποιηθούμε και να ασχοληθούμε με τα άτομα αυτά. Καθημερινά πρέπει να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα τους, να τους δείχνουμε την αγάπη μας, την υπομονή μας, την επιμονή μας, δίνοντας τους δύναμη, στηρίζοντας και   εκπαιδεύοντας τους για μια καλύτερη και ποιοτική ζωή.

Είναι άλυτα και χρόνια τα προβλήματα στα ειδικά σχολεία και στα ΕΕΕΕΚ μέχρι τώρα, αλλά εμείς ως Αριστερά θα τα καταφέρουμε όταν έρθουμε στην διακυβέρνηση της πατρίδας μας να επιλύσουμε πολλά από αυτά τα προβλήματα με επίκεντρο το παιδί, τον έφηβο και τον ενήλικα που έτυχε να έχει κάποια προβλήματα επί πλέον από εμάς. Δεν είναι επικοινωνιακή υπόσχεση, είναι υποχρέωση όλων μας.

Τα γενικά, αλλά και τα απαραίτητα ειδικά σχολεία (από την προσχολική, την πρωτοβάθμια, την δευτεροβάθμια, την επαγγελματική αλλά και την τριτοβάθμια εκπαίδευση), πρέπει να είναι δημόσια, δωρεάν, με υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης, και στελεχωμένα με το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Είναι το αυτονόητο που έπρεπε να παρέχεται σε αυτά τα άτομα, εδώ και δεκαετίες. Οι μαθητές αλλά και οι έφηβοι των ειδικών σχολείων έχουν ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση, στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή και εμείς σαν γονείς αλλά και σαν ειδικοί πρέπει να τους τα προσφέρουμε απλόχερα, όχι από φιλανθρωπία αλλά γιατί είναι ρητό δικαίωμα τους. 

Φτάνει η φιλοσοφία του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙΑΔΑ.

Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά
Βουλευτής Β΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ
Τηλ. 210 3708180, 210 4929349-210 4913898
E-mail : vamvaka@parliament.grnmcvamvaka@yahoo.gr
Site: 1956vamvaka.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου