ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

• Ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να είναι ελεύθερος και στο κλουβί της φυλακής του.

• Ένα «όχι» που βγήκε από μια βαθιά πεποίθηση, είναι πολύ καλύτερο -και πιο μεγαλειώδες- από ένα «ναι» που ειπώθηκε για να ευχαριστήσει ή, χειρότερα, για να αποφύγει φασαρίες. (Μαχάτμα Γκάντι)

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

5/12/2014 - Τοποθέτηση της Ευγενίας (Τζένης) Βαμβακά Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια για τον Προϋπολογισμό 2015

Αδίκως μπήκατε εφέτος εσείς και τα επιτελεία σας σε τόσον κόπο, να μεταφράσετε από τη γερμανική γλώσσα ένα τόσο μεγάλο κείμενο, όσο ο φετινός προϋπολογισμός. Είναι γεγονός ότι δε θα χρειαστεί. Το 2015 δε θα είστε πλέον κυβέρνηση.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
5/12/2014 
Ομιλία της Ευγενίας (Τζένης) Βαμβακά Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ για τον Προϋπολογισμό 2015
Το λόγο έχει η κ. Ευγενία Βαμβακά.

 ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ) ΒΑΜΒΑΚΑ: Κύριοι συνάδελφοι βουλευτές της παρούσας συγκυβερνήσης, Κύριε Υφυπουργέ των Οικονομικών,
Αδίκως μπήκατε εφέτος εσείς και τα επιτελεία σας σε τόσον κόπο, να μεταφράσετε από τη γερμανική γλώσσα ένα τόσο μεγάλο κείμενο, όσο ο φετινός προϋπολογισμός. Είναι γεγονός ότι δε θα χρειαστεί. Το 2015 δε θα είστε πλέον κυβέρνηση.
Οι κύριοι Υπουργοί Παιδείας, Εργασίας και Υγείας που δεν είναι εδώ τώρα αλλά από κάπου θα ακούνε ή θα διαβάσουν από τα πρακτικά.
Είναι πασίδηλον ότι εσείς δεν μπήκατε σε κανέναν κόπο να μεταφράσετε, αφού οι φίλες μας οι αγορές δεν θεώρησαν ότι χρειάζονται η Υγεία, η Εργασία και η Παιδεία στον ελληνικό λαό, οπότε δεν συμπεριέλαβαν σχετικά κονδύλια.
Από εδώ που βρίσκομαι χαιρετίζω την ακλόνητη βούληση της παρούσας συγκυβερνήσεως να διατηρήσει και να ενισχύσει τη φτώχεια, την ανεργία και την κοινωνική αφαίμαξη.
Χαιρετίζω επίσης με το εξαιρετικά εύστοχο όρο «φοροαποφυγή» την δυνατότητα που δίδει η παρούσα συγκυβέρνηση στους καλύτερους φίλους της να ευδοκιμήσουν και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες μιας κρίσης που δεν τους αφορά.
Αυτή αφορά μόνο το λαουτζίκο της Ελλάδας.
Κάπως έτσι πρέπει να συνετάγη και ο γαλλικός προϋπολογισμός από τη Μαρία Αντουανέτα το 1788.
Ο Χάουαρντ Ζινν είπε κάποτε ότι η κοινωνική ανυπακοή δεν είναι το πρόβλημά μας. Το πρόβλημά μας είναι η κοινωνική υπακοή.
Δε γνωρίζω πόσο ο κύριος Υπουργός Εργασίας, που δεν είναι εδώ και εκείνος, χαίρεται που το σχεδόν ολοκληρωμένο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών θα πάει τρέχοντας με τις παρούσες προβλέψεις να επιστρέψει αυτά που φάγαμε όλοι μαζί,  στους δανειστές χρημάτων που δεν είδαμε.
Δεν μπορώ παρά να επικροτήσω την πρόσφατη επιστροφή στην νομιμότητα των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες, τα οποία όλως προσφάτως συνετίσθηκαν, όπως τους έπρεπε, από τις Δυνάμεις της Τάξεως, όταν αποπειράθηκαν να συναντήσουν τον κύριο Υπουργό των Οικονομικών.
Είμαι βέβαιη  ότι με βάση το φετινό προϋπολογισμό θα εξαλειφθούν όσοι περισσότεροι ΑΜΕΑ γίνεται, ώστε οι εναπομείναντες να μπορέσουν με άνεση να  συναντήσουν τον κύριο Υπουργό. Γιατί θα μείνουν λιγότεροι.
Είμαι βέβαιη ότι ο κύριος Υπουργός Υγείας είναι υπέρμαχος του συνθήματος «ένα νοσοκομείο κλειστό, ένα νεκροταφείο ανοιχτό». Έτσι θα γλυτώσουμε και από το κόστος των φαρμάκων, όπως είχε δηλώσει και ο προκάτοχος του, συντονισμένος στο ίδιο μήκος κύματος.
Είμαι πεπεισμένη ότι η φίλη και σύμμαχος Γερμανία θα χαρεί ιδιαίτερα, όταν ολοκληρωθεί το  «χωρίς λεφτά;;;»  - όπως η παλιά διαφήμιση - πρόγραμμα της νέας μορφωτικής πρακτικής που οραματίζεται ο κύριος Υπουργός Παιδείας.
Τότε, αμόρφωτοι και ανειδίκευτοι Έλληνες εργάτες θα πλημμυρίσουν τα εργοστάσια της φίλης και συμμάχου, ώστε και να συσφιχθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, και να μη χρειαστεί η επιστροφή των πολεμικών αποζημιώσεων.
Αλλά, σοβαρά τώρα, πόσος καιρός νομίζετε ότι σας απομένει και έχετε το θράσος, μεγάλο θράσος, να μας παρουσιάζετε αυτήν την άδεια σύριγγα και να μας ζητάτε να τη γεμίσουμε με αίμα με τον Προϋπολογισμός σας.;
Τι σας κάνει να νομίζετε ότι, μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, μπορείτε να μας κοροϊδέψετε και έκτο χρόνο;
Πώς αποτολμάτε σαφείς, ευθείες και ξεκάθαρες βολές προς την καρδιά του ελληνικού λαού;
Πώς διαλύετε την αγροτική πολιτική; Πως ξεπουλάτε τα δημόσια λιμάνια της χώρας μας; Πως διώχνετε τους νέους μας σε μετανάστευση γιατί δεν έχουν μέλλον πλέον εδώ;
Μέχρι πότε θα εξυπηρετείτε δήθεν το Δημόσιο Χρέος υπέρ ανθελλήνων με αντάλλαγμα την καρέκλα σας;
Το χρεωκοπημένο τραπεζικό σας σύστημα μαζεύει το τελευταίο χρήμα με τη δική σας συνδρομή, αφού εσείς αδειάζετε τα Ταμεία με τις οικονομίες των ασφαλισμένων.
Τα νομοθετήματά σας δείχνουν όλα προς μια κατεύθυνση, αυτή του πλιάτσικου.
Αυτός ο προϋπολογισμός καθρεφτίζει την κοινωνική, οικονομική, εργασιακή, εκπαιδευτική εξαχρείωση, με δική σας βούληση.
Αυτός ο προϋπολογισμός σκοτώνει ανήμπορους, εκτελεί τον πληθυσμό, δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε αριστερούς και δεξιούς και κεντρώους, συμμέτοχους ή αμέτοχους στην πολιτική ζωή. Χωρίς γιατρούς και φάρμακα, όλοι είμαστε ίσοι έναντι του μοιραίου.. Να μην πω ποιο είναι το μοιραίο
Αλλά βολεύετε συγχρόνως τους ελάχιστους αριβίστες δικούς σας. Αυτό μόνον σας ενδιαφέρει πριν τη δική σας μοιραία έξοδο.
Παραιτηθείτε. Δεν έχετε άλλο χρόνο.
Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε.

Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά
Βουλευτού Β΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ- Ε.Κ.Μ
Τηλ. 210 3708180, 210 4929349-210 4913898
E-mail : vamvaka@parliament.gr –nmcvamvaka@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου