ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

• Ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να είναι ελεύθερος και στο κλουβί της φυλακής του.

• Ένα «όχι» που βγήκε από μια βαθιά πεποίθηση, είναι πολύ καλύτερο -και πιο μεγαλειώδες- από ένα «ναι» που ειπώθηκε για να ευχαριστήσει ή, χειρότερα, για να αποφύγει φασαρίες. (Μαχάτμα Γκάντι)

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη αντιπροσωπείας Βουλευτών και εκπροσώπων του τμήματος ΑΜΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                 4/12/2014
Επίσκεψη αντιπροσωπείας Βουλευτών και εκπροσώπων του τμήματος ΑΜΕΑ
του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου

Στις 3 Δεκεμβρίου 2014 παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας  του ΣΥΡΙΖΑ με τους Βουλευτές Τζένη Βαμβακά, Βασιλική Κατριβάνου, Ανδρέα Ξανθό και εκπροσώπους του Τμήματος ΑΜΕΑ ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου, για να συζητήσουν με το εκπαιδευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω κενών θέσεων και ανασφάλειας των αναπληρωτών της ειδικής εκπαίδευσης.  Έγινε ξενάγηση στα εργαστήρια κεραμικής, ζωγραφικής, πληροφορικής και υδραυλικών κατασκευών που οι μαθητές εκπαιδεύονται για μια φυσιολογική, επαγγελματική εξέλιξη στην ζωή τους,  υπερβαίνοντας τα προβλήματα αναπηρίας και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους που τους προσφέρουν απλόχερα τις γνώσεις και την αγάπη τους. Στα μάτια των παιδιών υπήρχε χαρά για τους επισκέπτες τους και αυτό ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους.

Μετά την ξενάγηση, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, και οι εκπαιδευτικοί μαζεύτηκαν στο αμφιθέατρο του ΕΕΕΕΚ  για να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως λειτουργοί της ειδικής εκπαίδευσης. Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησαν τον διευθυντή της σχολικής μονάδας τι εκπαιδευτικό προσωπικό έχει, πόσες οργανικές θέσεις λειτουργούν και πόσοι ως αναπληρωτές. Απάντησε ότι φέτος διδάσκουν 63 εκπαιδευτικοί σε αντίθεση με πέρυσι  που είχε 75 και από αυτούς μόνο οι 20 είναι σε οργανικές θέσεις για περίπου 380 παιδιά. Πολύ ελάχιστοι εκπαιδευτικοί ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών με ανασφάλεια για το τι θα γίνει στο μέλλον με τις διαθεσιμότητες. Υπάρχουν εργαστήρια που δεν λειτουργούν, λόγω της κατάργησης ειδικοτήτων επί εποχής Αρβανιτόπουλου (που συνεχίζουν ακόμη), όπως η κομμωτική και η μοδιστρική. 

Οι Βουλευτές δήλωσαν ότι θα δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο που να εγγυάται την ισότιμη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στο θεμελιώδες αγαθό όπως είναι η εκπαίδευση αλλά και η εργασία:

«Είναι άλυτα και χρόνια τα προβλήματα στα ειδικά σχολεία και στα ΕΕΕΕΚ μέχρι τώρα, αλλά εμείς ως Αριστερά θα επιλύσουμε παλιές παθογένειες του συστήματος, όταν έρθουμε στην διακυβέρνηση της χώρας μας και πολλά από αυτά τα προβλήματα θα λυθούν με επίκεντρο το παιδί, τον έφηβο και τον ενήλικα που έτυχε να έχει κάποια προβλήματα επί πλέον από εμάς. Υπάρχει πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ειδική Εκπαίδευση που θα αναρτηθεί για διαβούλευση σε λίγες μέρες και ζητάμε την συμμετοχή σας με παρατηρήσεις και αλλαγές στα σημεία που χρειάζεται.  Δεν  είναι επικοινωνιακή υπόσχεση αυτό, είναι υποχρέωση όλων μας και πάντα με γνώμονα τις εκπαιδευτικές ανάγκες του μαθητή».

ΕΕΚΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΕΕΚΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ – ΕΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΑΜΕΑ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου